H Seagate κάνει την δική της ελαφρώς καθυστερημένη εμφάνιση στην αγορά των Solid State Disks. Οι SSD είναι γνωστό πως είναι γενικώς πιο γρήγοροι από τους κλασσικούς σκληρούς δίσκους και έχουν αρχίσει να κερδίσουν έδαφος στην αγορά των φορητών υπολογιστών. Η Seagate ωστόσο προσανατολίζεται στην πιο επικερδή και δυνητικά μεγαλύτερη αγορά των servers όπου εκεί θα αντιμετωπίσει ανταγωνιστές όπως οι Intel, Micron, Samsung και STEC.

To πρώτο βήμα της Seagate στην αγορά των SSD είναι ο δίσκος Pulsar ειδικά σχεδιασμένος για blade υπολογιστές με χωρητικότητα 200 Gigabytes και συνδεσμολογία Serial ATA.

 

Aν και οι SSD είναι ακριβότεροι από τους σκληρούς δίσκους, το οικονομικό μέτρο σύγκρισης στην αγορά των servers είναι το IOPS (Input/outpur operations per second). Σε μια μεγάλη τράπεζα η οποία διαθέτει servers με SSD, το κόστος ανά IOPS καθίσταται συγκρίσιμο με εκείνο του hard disk.

 

"Oι SSD παρέχουν καλύτερες επιδόσεις σε δολάρια ανα IOPS σε σύγκριση με τους κλασσικούς σκληρούς δίσκους", δήλωσε ο Rich Vignes από την Seagate.

 

Oι SSD της Seagate έχουν επιδόσεις που φτάνουν τα 30.000 ΙOPS στην ανάγνωση και 25.000 IOPS στην εγγραφή, σύμφωνα με την εταιρεία. Οι πρώτες παραδόσεις Pulsan έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο σε επιλεγμένες εταιρείες.

 

Η Seagate δεν θέλησε να ανακοινώσει την τιμολογιακή της πολιτικής σχετικά με τους Pulsar.

 

Source.png Πηγή: "]aDSLgr.com

Source.png Πηγή: http://news.cnet.com/8301-13924_3-10411097-64.html?tag=newsLeadStoriesArea.1"]CNet