Η εποχή των μηχανικών δίσκων τουλάχιστον για τους φορητούς υπολογιστές, φαίνεται ότι μπαίνει στην τελική ευθεία με την Samsung να αποφασίζει την διακοπή παραγωγής δίσκων 2.5' με 7.500 στροφές μέχρι το τέλος του έτους.

Η Seagate κατασκευάζει τέσσερις διαφορετικές σειρές μοντέλων δίσκων 2.5' με 7.200 στροφές, την Momentus 7200.4, 7200.2, Momentus Thin 7200 και την Momentus XT η οποία είναι στην ουσία μια υβριδική λύση.

 

Οι σκληροί δίσκοι 7.200 στροφών θεωρούνταν πάντα μια ακριβή πρόταση για τους φορητούς υπολογιστές ενώ με τη μεγάλη μείωση τιμών των SSD δίσκων, περνάνε σιγά σιγά στο περιθώριο αφού οι SSD διαθέτουν σημαντικά καλύτερες επιδόσεις.

 

Μέχρι στιγμής, η Seagate δεν έχει στο εμπόριο κάποια σειρά SSD δίσκων για το ευρύ κοινό, με την εταιρεία να επιλέγει να ασχοληθεί με τις υβριδικές λύσεις όπως αυτή του Momentus XT που περιλαμβάνουν 4-8G nand μνήμης κυρίως για λόγους cache χωρίς όμως να στέκονται ικανοποιητικά δίπλα στις επιδόσεις των SSD.

 

Link.png Site: http://www.anandtech.com/show/6810/seagate-to-discontinue-7200rpm-25-drives-later-this-year[/url]']anandtech.com