H Toshiba ανακοίνωσε νωρίτερα την επικείμενη κυκλοφορία ενός νέου σκληρού δίσκου, με προορισμό κυρίως τα enterprise περιβάλλοντα, ο οποίος θα αποτελέσει μέρος της σειράς MG04 και θα έρχεται στην εντυπωσιακή χωρητικότητα των 5ΤΒ.

Κατασκευασμένος με βάση το form factor των 3.5 ιντσών, ο δίσκος θα είναι διαθέσιμος τόσο σε SATA όσο και σε SAS interface ενώ θα λειτουργεί στην ταχύτητα των 7200 RPM.

 

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ακόμη το γεγονός πως η εταιρέια έχει εφοδιάσει το μοντέλο αυτό με μόνιμη write cache αλλά και δυνατότητα για άμεσο secure erase ενώ και οι δύο εκδοχές (SAS & SATA) θα υποστηρίζουν ταχύτητες (θεωρητικά τουλάχιστον) μέχρι και 6 Gb/s.

 

Η εταιρεία δεν έχει γνωστοποιήσει προς το παρόν κάποια πληροφορία σχετικά με την πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας τους ή την τιμή τους, όμως αναμένεται να μάθουμε περισσότερα στοιχεία στις αρχές του επόμενου μήνα όταν και θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα δείγματα.

 

Link.png Site: http://www.tomshardware.com/news/toshiba-hdd-advanced-format-persistent-write-cache,26030.html[/url]']Τom's Hardware