Τα μαγνητικά μέσα αποθήκευσης παίζουν σημαντικό ρόλο ακόμη και σήμερα στην αποθήκευση και διατήρηση τεράστιου όγκου δεδομένων, με τη Sony να δείχνει την πίστη της στη συγκεκριμένη κατηγορία και να ανακοινώνει μια σημαντική εξέλιξη ανεβάζοντας κατακόρυφα των διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο κάθε κασέτας (data cartridge).

Έτσι λοιπόν με τη χρήση νανοτεχνολογίας, η Sony μπόρεσε σε ερευνητικό στάδιο να βελτιστοποιήσει την όλη διαδικασία, με την αποθήκευση δεδομένων στην ταινία να είναι 74 φορές πυκνότερη, φτάνοντας τα 18.5GB ανά τετραγωνική ίντσα , 5 φορές μεγαλύτερη από το επίτευγμα της IBM το 2010. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι μόνο μια μικρή κασέτα δεδομένων, έχει πλέον χωρητικότητα 185TB, ένας αριθμός πολύ μεγαλύτερος από οποιοδήποτε άλλο μαγνητικό και φυσικά οπτικό μέσο.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Sony δεν πρόκειται να εμπορευματοποιήσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία για το αμέσως επόμενο διάστημα, κάτι που όταν γίνει θα προορίζεται για μεγάλες εταιρείες με αυξημένες ανάγκες στην αποθήκευση δεδομένων.

 

Link.png Site: Engadget