H Ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε στα πλαίσια του Mobile World Congress μία ολοκαίνουρια σειρά smartphones που αποτελείται από τρία μοντέλα.

Πρόκειται για την σειρά Sony Xperia X και αποτελείται από τα Xperia X Performance, Xperia XA και Xperia X.

 

Το Sony Xperia X Performance βασίζεται στο Qualcomm Snapdragon 820 SoC, το οποίο συνοδεύεται από 3GB RAM και 32GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου και είναι το μοναδικό από την σειρά που είναι αδιάβροχο, με πιστοποίηση IP68.

 

 

Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 2700mAh με το πάχος της συσκευής να μην ξεπερνάει τα 7,6 χιλιοστά. Κατά τα άλλα, διαθέτει οθόνη 5,0 ιντσών (Triluminos, X-Reality for Mobile) ανάλυσης 1080 x 1920 pixels και είναι κατασκευασμένο σχεδόν εξολοκλήρου από αλουμίνιο.

 

Η εμπρόσθια κάμερα βασίζεται σε αισθητήρα 13 Megapixels ενώ η κύρια κάμερα, βασίζεται σε έναν ολοκαίνουριο αισθητήρα της Sony με ανάλυση 23 Megapixels που κάνει χρήση του χαρακτηριστικού Predictive Hybrid Autofocus της Sony. Η κάμερα είναι ταχύτατη και μπορείτε να τραβήξετε μία φωτογραφία μέσα σε 0,6 δευτερόλεπτα ενώ υποστηρίζεται ISO έως 12800 και λήψη video ανάλυσης 4K.

 

P1060250.jpg


P1060253.jpg

 

Στο power on/off button επίσης εντοπίζεται ο γνωστός αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων της εταιρείας. Η συσκευή “τρέχει” Android 6.0 Marshmallow. Όπως έγινε γνωστό πάντως, το Xperia X Performance δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει ευρέως στην Ευρώπη παρά μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γερμανία και σε συγκεκριμένους παρόχους. Το επόμενο ραντεβού των καταναλωτών με τη νέα ναυαρχίδα της εταιρείας, κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει μετά το καλοκαίρι, στην έκθεση IFA.