Από ότι φαίνεται τα προβλήματα υπερθέρμανσης του Qualcomm Snapdragon 810 SoC συνεχίζουν να υπάρχουν, παρόλο που έχουν γίνει προσπάθειες να αντιμετωπιστούν.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που η σειρά Xperia Z, αντιμετωπίζει προβλήματα υπερθέρμανσης (και στο παρελθόν, και σε διάφορα μοντέλα, σε περιπτώσεις που ο χρήστης είχε για αρκετή ώρα σε λειτουργία την κάμερα, η συσκευή υπερθερμαινόταν) υπάρχουν αναφορές ότι το Sony Xperia Z3+ έχει το ίδιο πρόβλημα. Η συσκευή μάλιστα, δεν υπερθερμαίνεται μόνο όταν βρίσκεται σε λειτουργία η κάμερα για κάμποση ώρα, αλλά και σε benchmarks.

 

Τα προβλήματα υπερθέρμανσης αφορούν και στο Sony Xperia Z4 (όπως είναι γνωστό στην Ιαπωνία το Xperia Z3+) με αρκετούς Ιάπωνες χρήστες στο Twitter να παραπονιούνται ότι η συσκευή είναι αρκετά θερμή στο άγγιγμα.

 

Στην Ολλανδία, δοκίμασαν το Xperia Z3+ για να διαπιστώσουν ότι η συσκευή σε διάφορες περιπτώσεις (στην κάμερα, σε παιχνίδια με απαιτητικά γραφικά) έδειχνε ένα μήνυμα, που έλεγε ότι “θα κλείσει την εφαρμογή επειδή η θερμοκρασία της συσκευής είναι πολύ υψηλή”. Μετά από επικοινωνία των Ολλανδών reviewers με την Sony, η τελευταία αναγνώρισε τα προβλήματα λέγοντας πως “σε ορισμένες περιπτώσεις”, η υπερθέρμανση ενδέχεται να οδηγήσει στο κλείσιμο των εφαρμογών ή στην υψηλή θερμοκρασία του πίσω μέρους της συσκευής. “Δεν υπάρχει πάντως ζήτημα ανησυχίας”. Η Ιαπωνική εταιρεία υποσχέθηκε ότι θα διαθέσει μία αναβάθμιση του λογισμικού μέσα στο καλοκαίρι που θα διορθώνει το πρόβλημα (το πιθανότερο είναι να επιστρατεύσει μία περισσότερο επιθετική προσέγγιση στο throttling του επεξεργαστή και του υποσυστήματος γραφικών).

 

 

Link.png Site: GSMArena