Μετά από μια μακρά περίοδο φημών, η Sony ανακοίνωσε επίσημα το κινητό με την κωδική ονομασία “Lavender”, το οποίο έχει την επίσημη ονομασία Xperia X5 Ultra.

Τα δύο χαρακτηριστικά που καθιστούν την συσκευή ξεχωριστή, είναι κατά πρώτο λόγο η τεράστια οθόνη των 6,0 ιντσών με Full HD ανάλυση, τύπου LCD IPS (Mobile BRAVIA Engine 2), η οποία αριστερά και δεξιά έχει ελάχιστα περιθώρια (μόλις 0,8 χιλιοστών) ενώ και το κάτω τμήμα στην πρόσοψη έχει περιοριστεί αρκετά.

 

Στο πάνω εμπρόσθιο τμήμα, υπάρχει μία τεράστια κάμερα, με σύστημα φακών G Lens που βασίζεται σε αισθητήρα της Sony, Exmor RS με ανάλυση 13 Megapixels και 22mm εστιακό μήκος, που συνοδεύεται από LED flash και είναι ιδανική για υψηλής ποιότητας βιντεοσυζητήσεις και selfies. Στο πίσω μέρος και η κύρια κάμερα διαθέτει ανάλυση 13 Megapixels με Exmor RS αισθητήρα, ενώ παράλληλα διαθέτει 25mm εστιακό μήκος.

 

Το Xperia C5 Ultra βασίζεται στο MediaTek MT6752 SoC, το οποίο μεταξύ άλλων ενσωματώνει οκτώ πυρήνες 64-bit γενικής χρήσης Cortex-A53 χρονισμένους στα 2,0GHz, GPU τύπου Mali-T760 καθώς και multi-mode 4G LTE modem ενώ συνοδεύεται από 2GB RAM και 16GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου.

 


01-Xperia-C5-Ultra-Colour-Range.jpg


Η συσκευή διαθέτει WiFi 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC, WiFi hotspot, microUSB2.0, GPS, FM radio καθώς και μπαταρία χωρητικότητας 2930mAh η οποία όμως δεν είναι αποσπώμενη. Οι διαστάσεις του Xperia C5 Ultra είναι 164.2 x 79.6 x 8.2 και το βάρος του είναι 187 γραμμάρια που κρίνεται ικανοποιητικό για την μεγάλη οθόνη που φέρει.

 


Θα κυκλοφορήσει μέσα στο μήνα σε μαύρο, λευκό και πράσινο χρώμα, με τιμή η οποία δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα.

 

Link.png Site: http://www.sonymobile.com/global-en/products/phones/xperia-c5-ultra[/url]/']Sony Xperia C5 Ultra