Μόλις πρόσφατα το DxOMark πρόσθεσε το Nexus 6P και την απόδοση της κάμερας του στα διαγράμματα του, επιδεικνύοντας πολύ καλή απόδοση, αφού βρέθηκε στην 2η θέση, κάτω από το Samsung Galaxy S6 edge. Παρόλα αυτά, υπάρχει ένας νέος κυρίαρχος στα τεστ του DxOMark όσον αφορά στις κάμερες των κινητών τηλεφώνων. Και δεν είναι άλλος από το Sony Xperia Z5.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της DxO Labs, το νέο handset της Sony διαθέτει την καλύτερη κάμερα σε κινητό τηλέφωνο που έχουν δοκιμάσει. Με γενικό σκορ 87, βρίσκεται μία μονάδα πάνω από το Galaxy S6 edge και όπως είναι φυσικό βρίσκεται στην πρώτη πια θέση της κατάταξης.

 

Αυτό σημαίνει ότι το Nexus 6P έπεσε στην τρίτη θέση, ενώ το LG G4 βρίσκεται πια στην τέταρτη θέση, πάντα σύμφωνα με τις δοκιμές της DxO Labs. Την πεντάδα κλείνει το Samsung Galaxy Note 4. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο, πως η DxO Labs δεν έχει ακόμα δοκιμάσει τα νέα iPhone 6s και iPhone 6s plus.

 

Η DxO Labs λέει πως το νέο κορυφαίο smartphone της Sony προσφέρει εξαιρετικής ταχύτητας αυτόματη εστίαση, πολύ καλή ισορροπία λευκού και χρωματική απόδοση καθώς και πολύ καλή διατήρηση λεπτομέρειας ανεξάρτητα από τις συνθήκες φωτισμού στο περιβάλλον, και με χαμηλά επίπεδα θορύβου σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού. Παρόλα αυτά επισημαίνεται ότι είναι ορατά artifacts στον μπλε ουρανό αλλά και ζητήματα που προκύπτουν από την χρήση του flash σε ορισμένες περιπτώσεις.

 

gallery_286955_2404_23631.jpg

 

Όσον αφορά στην απόδοση video, η κάμερα επιδεικνύει εξαιρετική σταθεροποίηση εικόνας, που είναι πολύ μακριά από τον ανταγωνισμό, καλή αυτόματη εστίαση και τα αρχεία επιδεικνύου χαμηλά επίπεδα θορύβου, ικανοποιητική ισορροπία λευκού και η απόδοση των χρωμάτων πραγματοποιείται με ακρίβεια. Από την άλλη παρατηρείται ορισμένες φορές κούνημα, ακόμα και όταν χρησιμοποιείται τρίποδο ενώ η αυτόματη εστίαση είναι αργή σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού κ.ά.

 

Link.png Site: GSMArena