Πριν αρκετούς μήνες, μια ομάδα που αυτοαποκαλούνταν "Guardians of Peace" υπέκλεψε εκατοντάδες emails και πληροφορίες που αφορούσαν ανώτερα στελέχη και ηθοποιούς της Sony Pictures.

Τα στοιχεία αποκάλυπταν διαφορές σε αμοιβές μεταξύ των ηθοποιών, γυναικών και αντρών, ενώ υπήρξε και διαρροή ταινιών που δεν είχαν ακόμα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Εξαιτίας αυτής της αποκάλυψης, ήρθαν στο φως ρατσιστικά emails και απρεπή σχόλια από το προσωπικό της Sony Pictures, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η απομάκρυνση της Amy Pascal το Φεβρουάριο.

 

Συνολικά 30.000 έγγραφα, είναι διαθέσιμα προς αναζήτηση στο WikiLeaks, κάνοντας πιο εύκολο το ψαχούλεμα ανά αποστολέα, παραλήπτη, ή ακόμα και με βάση το όνομα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές του Variety, και όπως είναι λογικό, η Sony δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη με αυτή την εξέλιξη ενώ είναι αρκετά πιθανό να κινηθεί νομικά. Εκπρόσωπος τύπου της Sony δήλωσε στο Variety πως το υλικό αυτό υποκλάπηκε από την εταιρεία και με την ευρεία διάθεσή του και δυνατότητα αναζήτησης που παρέχει το WikiLeaks, παραβιάζει την ιδιωτικότητα του κάθε ατόμου που περιλαμβάνεται στις διαρροές.

 

Link.png Site: Engadget