Σύμφωνα με μία αναφορά του Reuters, η Sony αναμένεται να ανακοινώσει την περικοπή περίπου 1000 θέσεων εργασίας στο τμήμα φορητών συσκευών της εταιρείας στις 2 Φεβρουαρίου.

Οι νέες περικοπές θα προστεθούν σε αυτές που είχε ανακοινώσε παλαιότερα η Sony Mobile και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως στον Μάρτιο του 2016. Στόχος της Sony, είναι η μείωση του εργατικού δυναμκού στην Sony Mobile κατά 30%, στις 5000 θέσεις εργασίας έως τότε.

 

Οι περικοπές θα ανακοινωθούν επίσημα με την αναφορά των οικονομικών αποτελεσμάτων της Ιαπωνικής εταιρείας στις 4 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την Ιαπωνική οικονομική εφημερίδα Nikkei, οι περικοπές στις θέσεις εργασίας αφορούν σε θυγατρικές της Sony Mobile στην Ευρώπη και στην Κίνα.

 

Σύμφωνα με αναφορές, η Sony αναμένεται να ανακοινώσει απώλειες 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τμήμα Sony Mobile, με τον Ιαπωνικό γίγαντα να εξετάζει διάφορες λύσεις για να σταματήσει την αιμορραγία, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης να πουλήσει το τμήμα των φορητών συσκευών/ smartphones.

 

Link.png Site: Reuters