Τα «αδιάβροχα» smartphone έχουν γίνει σήμα κατατεθέν των κορυφαίων Xperia μοντέλων της Sony, με την Ιαπωνική εταιρεία όμως να φέρνει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό και σε ένα πιο προσιτό οικονομικά smartphone, το Xperia M2 Aqua.

Μάλιστα το συγκεκριμένο smartphone διαθέτει την υψηλότερη πιστοποίηση προστασίας από τη σκόνη και από το νερό, την IP68 κάτι που σημαίνει ότι είναι πλήρως προστατευμένο από τη σκόνη ενώ μπορεί να αντέξει κάτω από (γλυκό) νερό σε βάθος 1 μέτρου χωρίς όμως χρονικό όριο. Υπενθυμίζουμε ότι άλλα smartphones με πιστοποίηση IP58 και IP67 όπως το Xperia Z2 και το Galaxy S5 αντίστοιχα, είναι σε θέση να αντέξουν και αυτά σε βάθος 1 μέτρου μέχρι όμως 30 λεπτά.

 

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Xperia M2 Aqua είναι ίδιο με το «απλό» Xperia M2, κάτι που σημαίνει ότι διαθέτει οθόνη 4.8 ιντσών με qHD ανάλυση, Snaprdragon 400 με τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 1.2 GHz, 1 GB RAM, 8 GB αποθηκευτικός χώρος, microSD θύρα, Adreno 305 καθώς και μπαταρία 2.300 mAh.

 

Η κύρια κάμερα του Xperia M2 Aqua έχει ανάλυση 8MP με αισθητήρα Exmor RS, ικανή για λήψη φωτογραφιών HDR και βίντεο σε Full HD ανάλυση ενώ την σταθεροποίηση την αναλαμβάνει η τεχνολογία SteadyShot.Δε λείπει υποστήριξη σύνδεσης με 4G LTE δίκτυα, Wi-Fi, NFC και Bluetooth.

 

 

Το Xperia M2 Aqua αναμένεται το Φθινόπωρο στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και την Ασία με τιμή η οποία δεν έχει γνωστοποιηθεί αλλά σύμφωνα με τη Sony θα κυμαίνεται στα «μεσαία επίπεδα».

 

Link.png Site: GSMArena