Η διάθεση δίσκων Solid-state drive, αναμένεται να παρουσιάσει ραγδαία αύξηση μέσα στο 2013, υποβοηθούμενη μάλιστα από τα οικονομικά και περισσότερο ελκυστικά ultrabooks που θα κυκλοφορήσουν.

Αυτό αποτελεί εκτίμηση της εταιρείας IHS iSuppli η οποία προβλέπει επιπλέον ότι η διάθεση θα αγγίξει τις 83 εκ. μονάδες το τρέχοντα έτος ενώ η τάση αυτή θα συνεχιστεί εως και το 2016 με τον αριθμό να εκτοξεύεται στις 239 εκ. μονάδες.

 

Αντίλογος υπάρχει και διατυπώνεται από τον Ryan Chien, ο οποίος θεωρεί ότι η flash-based αγορά αποθηκευτικών μέσων είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα ultrabooks γεγονός που σημαίνει ότι και αυτή η άνοδος το 2012, κατά 124%, δεν ανταποκρίθηκε στις προβλέψεις. Ως αιτία αναφέρει τις υψηλές τιμές και την έλλειψη χαρακτηριστικών που θα κάνουν ένα drive να ξεχωρίζει από άλλα, ενώ η ανάπτυξη που θα συμβει στα επόμενα χρόνια θα υποβοηθηθεί και από τους Hasswell επεξεργαστές της Intel.

 

2013-01-24-image-1.jpg

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας άλλος παράγοντας που οδήγησε στην σημαντική άνοδο, ήταν και η πτώση στην τιμή των NAND flash μνημών. Αυτό αποτελεί ελκυστικό παράγοντα για χρήστες οι οποίοι θέλουν να αναβαθμίσουν τα συστήματά τους. Αν και οι SSDs απέχουν αρκετά από το να έχουν μια ίση τιμή ανά GB σε σχέση με τους HDDs, η μέση τιμή τους έχει πέσει κατά 38% μέσα στο 2012.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51428-ihs-ssd-shipments-to-double-in-2013-as-ultrabook-sales-pick-up.html[/url]']techspot.com