Αν και μέχρι τώρα οι τιμές των Solid State Drives βρισκόταν σε συνεχή πτώση από τότε που παρουσιάστηκε η τεχνολογία στο ευρύ κοινό, κάτι τέτοιο φαίνεται να φθάνει στο τέλος του, όπως ισχυρίζεται η ίδια η SanDisk.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο PC Pro, ο Διευθυντής marketing SSD της Sandisk, ο Cliff Sun, ανέφερε ότι οι τιμές έχουν πέσει αισθητά τον προηγούμενο χρόνο, εντούτοις εξέφρασε την πεποίθησή του ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνεχίζει να συμβαίνει για μεγάλο διάστημα. Αυτό θα συμβεί επειδή πολλοί κατασκευαστές θα μειώσουν σημαντικά το κόστος προσπαθώντας να λάβουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, κάτι το οποίο αυτομάτως θα σημάνει και την έξοδό τους από την αγορά.

 

Συγκεκριμένα ανέφερε, «Όσοι επωμίζονται το κόστος των NAND flash μνημών έχουν συγκριτικά μεγαλύτερο πλεονέκτημα από τους υπόλοιπους κατασκευαστές καθώς θα μπορέσουν να επιβιώσουν σε πιθανές στιγμές ελλείψεων και μείωσης της μέση τιμής πώλησης», κάνοντας σαφή υπαινιγμό στην SanDisk η οποία παράγει τα δικά της αποθηκευτικά chips.

 

Είναι γεγονός ότι τον προηγούμενο χρόνο οι τιμές των SSD δίσκων μειώθηκαν σχεδόν κατά ένα τέταρτο, επειδή όχι μόνο πολλοί κατασκευαστές προσπαθούσαν να χωρέσουν τα συγκεκριμένα drive σε συσκευές ultrabooks, αλλά κυρίως επειδή προσπαθούσαν να αντικαταστήσουν τους συμβατικούς σκληρούς δίσκους με την συγκεκριμένη τεχνολογία.

 

Link.png Site: http://www.zdnet.com/ssd-prices-wont-fall-indefinitely-says-sandisk-7000009647/[/url]']zdnet.com