Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση OCZ για την κατάθεση αίτηση πτώχευσης της εταιρείας, ο γνωστός κατασκευαστής SSD δίσκων επιβεβαίωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με τη Toshiba επιβεβαιώνοντας τις σχετικές φήμες που διέρρευσαν σχεδόν αμέσως με τις εξελίξεις.

Η συμφωνία αφορά την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας στη Toshiba έναντι του ποσού των 35 εκατομμυρίων δολαρίων, με τη Toshiba να αποκτά το τμήμα SSD δίσκων της OCZ για καταναλωτές αλλά και επιχειρήσεις. Επιπλέον η Toshiba θα χρηματοδοτήσει τις προσπάθειες της OCZ για την αγορά NAND modules και παράλληλα να συνεχιστεί η υποστήριξη για τους «υπάρχοντες και μελλοντικούς» πελάτες της εταιρείας κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου.

 

Στην ουσία η Toshiba εξαγοράζει κάθε τμήμα της OCZ και κυρίως τους proprietary controllers, firmware, το λογισμικό αλλά και όλο το προσωπικό που είναι υπεύθυνο για την παρουσίαση των λύσεων αυτών στην αγορά. Ο διευθύνων σύμβουλος της OCZ αναφέρει ότι οι λόγοι για τους οποίους η εταιρεία του έφτασε σε αυτό το σημείο έχουν να κάνουν με το δανεισμό της εταιρείας, διάφορα προβλήματα με τα αποθέματα NAND modules καθώς και ο τεράστιος ανταγωνισμός στην αγορά των SSD δίσκων με τη Samsung, Intel, Crucial και SanDisk να «παλεύουν» για μερίδιο.

 

Η Toshiba διαθέτει ήδη στην αγορά τις δικές της προτάσεις σε SSD δίσκους ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν οι νέες κυκλοφορίες της εταιρείας θα χρησιμοποιούν τη δική της ονομασία ή αυτή της OCZ.

 

Link.png Site: http://arstechnica.com/gadgets/2013/12/toshiba-pays-35-million-for-assets-of-bankrupted-ocz/[/url]']ArsTechnica