Λίγα 24ωρα μετά τις ανακοινώσεις για τα δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας τη φετινή χρονιά, η Toshiba επιβεβαιώνει ότι τερματίζει την κατασκευή και κυκλοφορία προσωπικών υπολογιστών για καταναλωτές, ρίχνοντας το βάρος της σε φορητούς υπολογιστές που απευθύνονται σε επιχειρήσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Toshiba προχωρά σε μια αντίστοιχη ανακοίνωση, αφού ήδη από το Σεπτέμβριο του 2014 η Ιαπωνική εταιρεία είχε αποκαλύψει τα πλάνα της για «δραστική μείωση των δραστηριοτήτων της» σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία υπολογιστών για καταναλωτές, εξαιρώντας την Αμερικανική αγορά. Με βάση την τελευταία ανακοίνωση αλλά και την παράλληλη ανακοίνωση της IDEAL που έχει αναλάβει τη διανομή των προϊόντων της Toshiba στην Ελλάδα, η Ιαπωνική εταιρεία θα διακόψει την κυκλοφορία όλων των υπολογιστών στην Ευρώπη μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2016.

 

Τους τελευταίους μήνες η Toshiba είχε επικεντρωθεί στην παρουσίαση φορητών υπολογιστών που στηρίζονται στο νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, τα Windows 10 μεταξύ των οποίων το Satellite Radius 12 με 4K οθόνη αλλά και το dynaPad. Επίσης η εταιρεία διαθέτει ισχυρή παρουσία και στην κατηγορία των chromebook, στην κατηγορία δηλαδή φορητών υπολογιστών τα οποία στηρίζονται στο Chrome OS της Google.

 

Link.png Site: Helex