Ένα από τα πρώτα «μικρά» tablet με Windows 8.1, το Toshiba Encore, είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει και στην Ελληνική αγορά από την επόμενη εβδομάδα με τιμή €339.

Το Toshiba Encore το οποίο είχαμε δει για πρώτη φορά στις αρχές Σεπτεμβρίου στην έκθεση IFA 2013 στο Βερολίνο, διαθέτει οθόνη 8 ιντσών με HD ανάλυση 1280 x 800, 2 GB RAM και 32 GB αποθηκευτικού χώρου τα οποία μπορούν να επεκταθούν μέσω της microSD θύρας. Με πάχος 10.7 χιλιοστά και βάρος 445 γραμμάρια, το Encore είναι άνετο στο κράτημα με το ένα χέρι

 

Στηρίζεται στη νέα πλατφόρμα Intel Atom Bay Trail με τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στο 1.8 GHz που σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές, φέρνει σημαντικά καλύτερες επιδόσεις από την προηγούμενη γενιά των Atom επεξεργαστών αλλά και ενισχυμένη αυτονομία η οποία ξεπερνά τις 7 ώρες. Η παρουσία Intel επεξεργαστή στο εσωτερικό σημαίνει ότι το Toshiba Encore τρέχει την πλήρη έκδοση των Windows 8.1 που εκτός από το μοντέρνο περιβάλλον περιλαμβάνει και το κλασσικό desktop στο οποίο μπορείτε να τρέξετε όλες σας τις εφαρμογές.

 

Toshiba Encore

Toshiba Encore

Toshiba Encore

 

Διαθέτει επιπλέον δύο κάμερες, μία στο πίσω μέρος των 8mp και μία στο μπροστινό για βιντεοκλήσεις των 2mp ενώ σε συνεργασία με την Microsoft, η χρήση του tablet έχει βελτιστοποιηθεί για το Skype με την παρουσία διπλών μικροφώνων. Τέλος τα στερεοφωνικά ηχεία είναι σε θέση να αναπαράγουν ήχο Dolby Digital Plus, κάτι που θα γίνει με ενημέρωση λογισμικού η οποία θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό. Πάνω στην επιφάνεια του Encore βρίσκουμε επίσης μια micro USB 2.0 θύρα, micro HDMI, microSD (έως 64 GB) ενώ διαθέτει ακόμα GPS δέκτη, Bluetooth 4.0 και WiFi 802.11 a/b/g/n.

 

Το Toshiba Encore όπως και όλα τα Windows 8.1 tablets, έρχονται με προεγκατεστημένη την πλήρη έκδοση του Office Home & Student 2013 χωρίς κανένα περιορισμό.

 

Link.png Site: http://www.insomnia.gr/_/articles/hardware/toshiba/toshiba-encore-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF-windows-tablet-8-r5289[/url]']Πρώτη επαφή με το Toshiba Encore (video)