Όσον αφορά τους αισθητήρες εικόνας που χρησιμοποιούνται στις κάμερες των σημερινών smartphones, το μεγαλύτερο μερίδιο ανήκει στη Sony. Ωστόσο, ένα ποσοστό από τους αισθητήρες ανήκει στην Toshiba, όπως λόγου χάρη ο αισθητήρας που υπάρχει στο HTC One M9.

Τον τελευταίο καιρό όμως, η Toshiba αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα. Σε διάστημα δύο ετών έχουν προκύψει δύο λογιστικά σκάνδαλα στην εταιρία. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η αρνητική δημοσιότητα της εταιρίας και, ως εκ τούτου, η πτώση των πωλήσεων και της τιμής των μετοχών της.

 

Φημολογείται λοιπόν ότι, σε προσπάθεια να ανακάμψει, η Toshiba ετοιμάζεται να πουλήσει στη Sony το τμήμα αισθητήρων εικόνας που διαθέτει για $163 εκατομμύρια. Μάλιστα, αυτό το τμήμα της Toshiba περιλαμβάνει την παραγωγή ημιαγωγών CMOS και μνήμης NAND flash.

 

Η Toshiba σκοπεύει να συνεχίσει να ασχολείται με μνήμες NAND flash, όμως παραιτείται εξ'ολοκλήρου από τους αισθητήρες εικόνας καθώς κατέχει μονάχα το 2% της αγοράς, σε αντίθεση με τη Sony που κατέχει το 40%. Η εξέλιξη αυτή δίνει τη δυνατότητα στη Sony να δώσει έμφαση στη Samsung, η οποία γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστική στον τομέα CMOS.

 

Link.png Site: PhoneArena