Τη δική της πρόταση για τα μικρά Windows 8.1 tablets παρουσίασε στο Βερολίνο η Toshiba με το μοντέλο Encore.

Το Encore διαθέτει οθόνη 8' ιντσών με ανάλυση 1280 x 800, 2 GB RAM, 32GB αποθηκευτικού χώρου ενώ εσωτερικά διαθέτει την τελευταία γενιά των Intel Atom και συγκεκριμένα τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Bay Trail που υπόσχεται καλύτερες επιδόσεις από αυτόν που βρίσκουμε στο Acer W3. Ακόμα βλέπουμε ενσωματωμένο δέκτη GPS, υποστήριξη Bluetooth 4.0 και θύρες micro USB 2.0, micro HDMI, micro SD.

 

Η κατασκευή του tablet έγινε σε συνεργασία με τη Microsoft όχι μόνο εξαιτίας των Windows 8.1 αλλά και για την καλύτερη συνεργασία του Encore με το Skype κάνοντας χρήση των διπλών μικροφώνων και της 2mp κάμερας της συσκευής. Η αυτονομία της συσκευής φτάνει τις 8 ώρες κάτι που αποτελεί σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με την προηγούμενη γενιά επεξεργαστών.

 

 

Όπως και όλα τα μικρά Windows 8 tablets που πρόκειται να κυκλοφορήσουν από τις 18 Οκτωβρίου και μετά, έτσι και το Encore διαθέτει προεγκατεστημένο δωρεάν το Office 2013 Home and Student Edition με τις πλήρεις εκδόσεις του Word, Excel και Powerpoint.

 

Ως κατασκευή, το Encore στηρίζεται στο πλαστικό ενώ η οθόνη διαθέτει ικανοποιητικά χρώματα χωρίς εκπλήξεις. Η ταχύτητα απόκρισης κατά τα λίγα λεπτά δοκιμής μας, κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα ενώ το μοντέρνο περιβάλλον των Windows 8 επιτρέπει διάφορες λειτουργίες που δεν βρίσκουμε σε android tablets ή το iPad όπως το να έχουμε δύο εφαρμογές ανοιχτές στο ίδιο παράθυρο.

 

Toshiba Encore - Πρώτη επαφή

Toshiba Encore - Πρώτη επαφή

 

Το Encore κυκλοφορεί το τελευταίο τρίμηνο του έτους με τελική τιμή €299, κάνοντας το ένα από τα πιο ενδιαφέροντα Windows 8.x tablets της αγοράς.