Ο οργανισμός ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη του προτύπου USB ανακοίνωσε σήμερα τις προδιαγραφές ενός καλωδίου για τη μεταφορά μέχρι και 100 Watts φορτίζοντας έτσι σε μικρότερα χρονικά διαστήματα συσκευές όπως smartphones, φορητούς υπολογιστές εκτυπωτές ή εξωτερικούς σκληρούς δίσκους.

Στην ανακοίνωση συμπεριλαμβάνονται μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου, οι HP, ST-Erricson, Microsoft και Intel.

 

Εκτός από τη μεταφορά των 100 Watt μέσω του καλωδίου, θα υπάρχει επίσης ένας μηχανισμός ο οποίος θα επιτρέπει τη χρήση του ίδιου καλωδίου για εφαρμογές με μικρότερες ενεργειακές απαιτήσεις. Αναφέρεται ότι το πρότυπο του USB 2.0 κάνει χρήση 2.5 Watt, ενώ η πιο πρόσφατη έκδοση που είναι το USB 3.0 χρησιμοποιεί 4.5 Watt.

 

 

Ο Brad Saunders, πρόεδρος του οργανισμού καλοσωρίζει τις νέες προδιαγραφές ως ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον, με στόχο την απαξίωση των παραδοσιακών φορτιστών που χρησιμοποιούμε σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του προτύπου που είναι το Thunderbolt των Apple και Intel παρέχει ισχύ 10 Watt.

 

Link.png Site: techweekeurope.co.uk