Μια μεγάλη συμφωνία στο χώρο των αποθηκευτικών μέσων βρίσκεται στα σκαριά σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg, το οποίο αναφέρει ότι η Western Digital είναι έτοιμη να εξαγοράσει την SanDisk.

Αν και η συμφωνία δεν έχει ολοκληρωθεί, κάτι τέτοιο είναι πιθανόν να γίνει αυτή την εβδομάδα, με τις συζητήσεις να επιταχύνονται σύμφωνα με ανώνυμες πηγές το περασμένο σαββατοκύριακο. Οι φήμες οδήγησαν τη μετοχή της SanDisk σε αύξηση 16%, με τη συνολική χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να κυμαίνεται περίπου στα $15 δισ. δολάρια.

 

Η SanDisk αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μνημών flash, ένας τύπος τσιπ που χρησιμοποιείται σε φορητές συσκευές και πλέον σε υπολογιστές και data centers με αυξητικό ρυθμό. Το ενδεχόμενο ολοκλήρωσης της εξαγοράς, ενισχύει το γεγονός ότι μόλις τον περασμένο μήνα, η Western Digital έγινε αποδέκτης επένδυσης 3.8 δισ. δολαρίων από το πανεπιστήμιο Tsinghua της Κίνας, προκειμένου η εταιρεία σε συνδυασμό και με παλιές χρηματοδοτήσεις, να προχωρήσει σε εξαγορές.

 

Η φετινή χρονιά ήταν με διαφορά η μεγαλύτερη όλων των εποχών όσον αφορά τις συγχωνεύσεις ή τις εξαγορές εταιρειών σε μια βιομηχανία με τζίρο $300 δισ. δολαρίων. Όμως τα αυξανόμενα κόστη όπως επίσης και η συνεχής συρρίκνωση της πελατειακής βάσης, οδηγεί πολλές εταιρείες στο να σκέφτονται τις συγχωνεύσεις προκειμένου να αποκτήσουν σημαντικό μερίδιο της αγοράς.

 

Link.png Site: Bloomberg

 

Ενημέρωση 21/10: Με ανακοίνωση της, η Western Digital ανακοινώνει την εξαγορά της SanDisk με το ποσό των 19 δισ. δολαρίων.