Αν σκεφτόσασταν εδώ και καιρό να επενδύσετε σε έναν projector, ενδεχομένως η νέα “ultra-short throw” πρόταση της Xiaomi να είναι αυτό που ψάχνατε.

Τοποθετείτε τον προβολέα περίπου από 5 εκατοστά έως και 50 εκατοστά από τον τοίχο, και θα προβάλει εικόνα με διαγώνιο 150 ιντσών. Ενδεχομένως πάντως να αποτελεί καλή ιδέα να μικρύνετε τη διαγώνιο αφού πρόκειται για έναν προβολέα 1080p ειδικά αν δεν έχετε και τον απαραίτητο χώρο στο σπίτι σας. Όσοι το επιθυμείτε, μπορείτε να επενδύσετε περίπου ¥10000 (περίπου €1300) για να τον αποκτήσετε, εφόσον κυκλοφορήσει εκτός της Κινέζικης αγοράς.

 

Ο Xiaomi Laser Projector βασίζεται σε τεχνολογία DLP της Texas Instruments (ALPD 3.0 laser light source technology) και υπόσχεται φωτεινότητα επιπέδου… κινηματογραφικής αίθουσας στα 5000 lumens, λόγο αντίθεσης 3000:1. Διαθέτει αρκετά καλή χρωματική απόδοση, αν λάβουμε υπόψη ότι καλύπτει στο 85% το χρωματικό πρότυπο NTSC, με βελτιωμένο rendering στο κόκκινο χρώμα, που αποτελεί ζήτημα με τους περισσότερους projectors τεχνολογίας DLP.

 

Ο προβολέας έχει αξιολογηθεί στις 25000 ώρες (περίπου 34 χρόνια αν χρησιμοποιείται κάθε μέρα για δύο ώρες) και διαθέτει τρεις υποδοχές HDMI ενώ εξοπλίζεται τα δικά του ενσωματωμένα ηχεία (αποτελούνται από δύο tweeters και δύο woofers). Ενσωματώνει τετραπύρηνο επεξεργαστή Cortex-A53, τρέχει Android OS πάνω από το οποίο η εταιρεία έχει προσαρμόσει το MIUI TV ενώ διαθέτει επιπλέον Wi-Fi και Ethernet για το streaming περιεχομένου.

 

gallery_286955_4030_72753.jpg

 


Link.png Site: GSMArena