Η Xiaomi εργάζεται εδώ και αρκετό καιρό πάνω στο δικό της SoC (System-on-Chip) σε μία προσπάθεια να ανεξαρτητοποιηθεί από εταιρείες όπως η Qualcomm και MediaTek, έχοντας περισσότερο έλεγχο πάνω στα προϊόντα της, στις τιμές τους κ.ά.

Η εταιρεία έκανε γνωστό επίσημα ότι πρόκειται στις 28 Φεβρουαρίου να αποκαλύψει το δικό της Pinecore SoC (να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι η ονομασία “Pinecore” θα είναι η Αγγλική ονομασία της εταιρείας). Δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε και πολλά αυτή την στιγμή για το νέο chipset της εταιρείας, ωστόσο ξέρουμε ότι πρόκειται να κάνει την εμφάνιση του παράλληλα με την συσκευή Mi 5c γνωστή και με την ονομασία ως “Meri”.

 

Επίσημα πολλαπλά αποτελέσματα στο Geekbench υποδεικνύουν ότι το κινητό βασίζεται σε ένα νέο SoC που ενσωματώνει οκταπύρηνο επεξεργαστή και διαθέτει 3GB RAM ενώ τρέχει Android 7.1.1 (αν και τα πρωτότυπα που διέρρευσαν δείχνουν ακόμη Android 6.0).

 

Όπως αναφέραμε, το ότι η Xiaomi ετοιμάζει το δικό της SoC δεν είναι μυστικό. Σύμφωνα με τον Κινέζο ειδικό πάνω στην αγορά των ημιαγωγών Lao yao, η Pinecore Electronics δημιουργήθηκε από την Xiaomi με τη βοήθεια της κατασκευάστριας chip Leadcore τον Νοέμβριο του 2014. Οπότε το project βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης για περισσότερα από δύο χρόνια πιθανότατα.

 

gallery_286955_3719_96696.jpg

 

Link.png Site: Engadget
Link.png Site: GSMArena