Πριν πέντε μήνες περίπου, η Xiaomi ανακοίνωσε δυο κορυφαία phablets, τα Mi Note (το είδαμε από κοντά το Μάρτιο στο MWC 2015) και Mi Note Pro. Αν και το πρώτο διατέθηκε πολύ σύντομα στην αγορά της Κίνας, το δεύτερο θα βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων στις 12 Μαΐου με τιμή $483.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Mi Note Pro, αυτό αποτελείται από μια οθόνη 5,7 ιντσών ανάλυσης WQHD, με δυναμική αντίθεση 1400:1, κατασκευασμένη από τη Sharp/JDI και με κυρτό γυαλί 2.5D. Όπως και η πιο απλή του έκδοση, το Mi Note Pro τροφοδοτείται από τον Qualcomm Snapdragon 810 που αποτελείται από τέσσερις πυρήνες Cortex-A57 χρονισμένους στα 2GHz άλλους τέσσερις πυρήνες Cortex-A53 CPU χρονισμένους στα 1.5GHz.

 

Ο διαθέσιμος εσωτερικός χώρος φτάνει τα 64GB ενώ η RAM τα 4GB, ικανή να διαχειριστεί την έκδοση 6 της MIUI, η οποία βασίζεται στο Android 5.0 Lollipop.

 

Επίσης, στην οπίσθια πλευρά βρίσκεται μια κάμερα ανάλυσης 13 Megapixels με διπλό LED flash και φακό Sony IMX214 ενώ στη μπροστινή πλευρά υπάρχει μια κάμερα ανάλυσης 4 Megapixels για selfies και υψηλής ανάλυσης βιντεοκλήσεις.

 

Το Mi Note Pro διαθέτει μπαταρία 3090mAh ενώ η τεχνολογία γρήγορης φόρτισης υπόσχεται σε μια ώρα φόρτιση ως το 70% αυτής.

 

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως η Xiaomi ισχυρίζεται οτι έχει λύσει το θέμα με τα προβλήματα υπερθέρμανσης του Snapdragon 810 και πως ειδικά για το Mi Note Pro η MIUI 6 έχει ανασχεδιαστεί ώστε να υποστηρίζει καλύτερα την ανάλυση 2560 x 1440 της οθόνης του phablet.

 

Link.png Site: GSMArena