Πριν περίπου ένα χρόνο, η Amazon παρουσίαζε για πρώτη φορά το δικό της tablet, το Kindle Fire με οθόνη 7' ιντσών και με κύριο χαρακτηριστικό την χαμηλή τιμή των $199, γνωρίζοντας σημαντική εμπορική επιτυχία καταλαμβάνοντας το 22% της Αμερικανικής αγοράς. Ένα χρόνο μετά, η εταιρεία παρουσιάζει δύο νέα μοντέλα 7' & 8.9' με την ονομασία Kindle Fire HD και τα οποία κλέβουν τις εντυπώσεις.

Το πρώτο Kindle Fire HD διαθέτει IPS οθόνη 8.9' ιντσών και φοβερή ανάλυση 1920x1200 με 254ppi. Το πάχος του Kindle Fire HD είναι μόλις 8.8 χιλιοστά και το βάρος του κυμαίνεται στα 567 γραμμάρια. Η amazon έχει κάνει σημαντική προσπάθεια να μειώσει την γυαλάδα που υπάρχει στις οθόνες των tablets για καλύτερη ανάγνωση καταφέρνοντας να μειώσουν το φαινόμενο αυτό στην οθόνη του Kindle Fire HD κατά 25%.

 

Ο επεξεργαστής που διαθέτει η συσκευή είναι ο OMAP 4470 της Texas Instruments με την Amazon να ισχυρίζεται ότι είναι πιο γρήγορος από το Tegra 3 της Nvidia. Ακόμα διαθέτει μπροστινή HD κάμερα, έξοδο HDMI, Bluetooth, dual stereo ηχεία με υποστήριξη Dolby Digital Plus καθώς και δύο ασύρματες κεραίες για πολύ καλύτερη λήψη ασύρματων δικτύων.

 

ccs-39041-0-41702100-1346959498_thumb.jpg

 

Κάτω από την πλατφόρμα του η οποία στηρίζεται στο Android, η Amazon προωθεί όπως και με το προηγούμενο μοντέλο, τις διαδικτυακές υπηρεσίες της με τις οποίες ο κάτοχος της συσκευής μπορεί να αγοράσει φυσικά τα αγαπημένα του ηλεκτρονικά βιβλία αλλά και μουσικά κομμάτια, ταινίες, τηλεοπτικές σειρές καθώς και εφαρμογές και παιχνίδια από το Amazon Store. Στην πλατφόρμα έχουν προστεθεί ακόμα ρυθμίσεις ασφαλείας για χρήση του tablet από παιδιά και δυνατότητα πολλαπλών προφίλ σε περίπτωση που θα γίνεται χρήση από 2 ή περισσότερα άτομα.

 

Σχετικά με τις εφαρμογές θα υπάρχουν προεγκατεστημένες ειδικές εφαρμογές για διαχείριση email, για πρόσβαση στο Facebook καθώς και για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων μέσω Skype.

 

Και τα δύο μοντέλα Kindle Fire HD θα διαθέτουν χωρητικότητα 16gb με το μοντέλο των 7' ιντσών να κυκλοφορεί στις 14 Σεπτεμβρίου με τιμή $199 ενώ το μεγαλύτερο μοντέλο των 8.9' θα κοστίζει $299 και αναμένεται στα χέρια των καταναλωτών στις 20 Νοεμβρίου.

 

Παράλληλα η Amazon αναβαθμίζει το περσινό μοντέλο του Kindle Fire με την οθόνη των 7' ιντσών κάνοντας το 40% πιο γρήγορο και εξοπλίζοντας το με καλύτερο επεξεργαστή, διπλάσια μνήμη και καλύτερη αυτονομία. Ως κερασάκι στην τούρτα ρίχνει την τιμή του στα $159 και είναι έτοιμη να το κυκλοφορήσει στην αγορά από τις 14 Σεπτεμβρίου.

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=VYi1jZXz9Kg

 

Ολόκληρη η παρουσίαση της Amazon