Το απενoχοποιημένο σερφάρισμα στο Facebook εν ώρα εργασίας θα είναι σύντομα πραγματικότητα, με τη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης να επιβεβαιώνει παλαιότερες φήμες και να εγκαινιάζει το Facebook at Work, μια υπηρεσία η οποία απευθύνεται σε επαγγελματίες.

Το λανσάρισμα της υπηρεσίας γίνεται σε έναν «κλειστό κύκλο», με το Facebook να συνεργάζεται με συγκεκριμένες εταιρείες προκειμένου να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες τα εργαλεία της νέας υπηρεσίας, η οποία αναμένεται να τεθεί αντιμέτωπη με το LinkedIn και το Yammer της Microsoft.

 

Με βάση τις πληροφορίες που έχουν γνωστοποιηθεί, το Facebook at Work μοιάζει αρκετά με το κλασσικό Facebook που όλοι γνωρίζουμε αφού περιλαμβάνει το Χρονολόγιο, τα μηνύματα και τις ομάδες, με τη διαφορά ότι αντί για φίλους, σ' αυτά βλέπετε περιεχόμενο που προέρχεται μόνο από τον επαγγελματικό σας κύκλο. Οι δύο όμως «εμπειρίες» είναι σαφώς διαχωρισμένες αφού δεν παρεμβάλλονται προσωπικές σας αναρτήσεις στο επαγγελματικό κομμάτι του Facebook και ούτε φυσικά το αντίστροφο, κάτι που δεν ισχύει με το τωρινό καθεστώς.

 

Η πρόσβαση στην υπηρεσία είναι δυνατή και μέσω εφαρμογών που κυκλοφορεί από σήμερα το Facebook για την πλατφόρμα του iOS και του Android. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, σε αυτές το Facebook δεν εμφανίζει διαφημίσεις ενώ δεν καταγράφει τα δεδομένα εταιρικής χρήσης κάθε λογαριασμού, με τις «ενέργειες που πραγματοποιεί κάποιος σ'αυτό να μην επηρεάζουν το κανονικό του προφίλ».

 

Link.png Site: ReCode