Έχοντας ήδη ξεχωριστή εφαρμογή του Messenger για φορητές συσκευές, καθώς και web έκδοση (Messenger.com), το Facebook προσπαθεί με κάθε τρόπο να διαχωρίσει την υπηρεσία instant messaging της εταιρείας από την ιστοσελίδα και την mobile app του και τώρα αυτή η προσπάθεια διαχωρισμού, έγινε ακόμα πιο έντονη, με την δημιουργία του πρώτου παιχνιδιού για τον Messenger.

Πριν ένα μήνα, έγινε γνωστό πως το Facebook πρόκειται να ενσωματώσει παιχνίδια στο Messenger και τώρα το πρώτο παιχνίδι, το Doodle Draw είναι διαθέσιμο για iOS και Android συσκευές. Θυμίζει κάτι από το Draw Something Free της OMGPOP πριν εξαγοραστεί από τη Zynga, και είναι ουσιαστικά ένα παιχνίδι όπου ο ένας παίκτης ζωγραφίζει κάτι και ο επόμενος καλείται να μαντέψει τι είναι. Παλαιότερα, οι συμπληρωματικές εφαρμογές του Messenger αφορούσαν σε meme apps, photo ή video apps και gif apps, που έδιναν την δυνατότητα στους χρήστες να στείλουν εικόνες, gifs, videos ή memes σε φίλους τους.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο παίκτης επιλέγει μία λέξη από μια λίστα με διάφορες επιλογές, με τον βαθμό δυσκολίας να καθορίζεται από το "κόστος" τους, σε ένα, δυο ή τρία νομίσματα, στη συνέχεια, πρέπει να την ζωγραφίσει (χρησιμοποιώντας ένα περιβάλλον χρήσης που μοιάζει με "ελαφρύτερη" σε χαρακτηριστικά έκδοση του MS Paint) και κατόπιν να την στείλει σε έναν φίλο του. Αυτός με τη σειρά του πρέπει να μαντέψει την λέξη, χρησιμοποιώντας μία σειρά από γράμματα που βρίσκονται στο κάτω μέρος της οθόνης. Αν την βρει, τότε η ανταμοιβή για τον δημιουργό της εικόνας είναι νομίσματα. Ο ίδιος μπορεί ακόμα και να "αγοράσει" πακέτα χρωμάτων χρησιμοποιώντας το νόμισμα του παιχνιδιού.

 

Μέχρι στιγμής, δεν προσφέρεται δυνατότητα για αγορές εντός της εφαρμογής (in-app purchases), κάτι που είναι αρκετά υποσχόμενο. Αυτό ωστόσο που απογοητεύει, είναι η αντιγραφή ενός παιχνιδιού, που απέτυχε να κρατήσει το κοινό του και που στη κορύφωσή του το 2012 είχε 50 εκατομμύρια downloads ενώ τον περασμένο Οκτώβρη μόλις 1,1 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Ίσως όμως, αυτή η αντιγραφή ενός πετυχημένου παιχνιδιού να ήταν και ο καλύτερος τρόπος για να δοκιμαστεί το Messenger στα παιχνίδια.

 

File.png Download: Doodle Draw για Android | για iOS

Link.png Site: CNET