Αν και ο mobile Facebook Messenger λέει στους χρήστες ότι ανιχνεύει δεδομένα τοποθεσίας την πρώτη φορά που εγκαθιστούν την εφαρμογή -και κάθε φορά που ξεκινούν μία νέα συζήτηση- οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πόσο συχνά, ή με πόσο μεγάλη ακρίβεια το κάνει.

Στην πραγματικότητα, η εφαρμογή κάνει ping την τοποθεσία του χρήστη κάθε φορά που στέλνει ένα μήνυμα. Η συγκεκριμένη επέκταση στον Chrome, επιτρέπει στους χρήστες που την χρησιμοποιούν να βλέπουν ακριβώς από ποια τοποθεσία οι επαφές τους έχουν στείλει μηνύματα, χωρίς την γνώση ή την συγκατάθεση τους.

 

Η επέκταση είναι δημιούργημα του Aran Khanna, ενός φοιτητή προγραμματισμού στο Cambridge, που παίρνει τα δεδομένα τοποθεσίας από τον Facebook Messenger και τα τοποθετεί σε ένα χάρτη.

 

Της έδωσε το όνομα "File.png Download: Marauder's Map", και η επέκταση στον Chrome χρησιμοποιεί δεδομένα GPS που βρίσκονται ενσωματωμένα μέσα σε κάθε μήνυμα στον Messenger με στόχο την ανίχνευση της τοποθεσίας του χρήστη που τα στέλνει. Δεν πρόκειται για μέθοδο ανίχνευσης σε πραγματικό χρόνο πάντως, ωστόσο επιτρέπει σε κάποιον που στείλατε ένα μήνυμα στον Facebook Messenger να γνωρίζει σε ποια μέρη βρεθήκατε.

 

Link.png Site: Engadget

Link.png Site: The Next Web