Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Frank N. Magid Associates, η δημοτικότητα του κοινωνικού δικτύου Facebook έχει αρχίσει και μειώνεται.

Η έρευνα έλαβε χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες σε δείγμα 1.934 ατόμων με ηλικία 13 ως 17 ετών οι οποίοι χρησιμοποιούν κατά βάση το κινητό τους τηλέφωνο. Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό των εφήβων που επισκέπτεται το Facebook αγγίζει το 88%, σημειώνοντας σημαντική πτώση αν σκεφτούμε ότι το 2012 ως το 2013, το επισκεπτόταν το 94%.

 

Στην ίδια έρευνα, το 16% των εφήβων χαρακτηρίζει το κοινωνικό δίκτυο ως μοντέρνο, το 18% ως διασκεδαστικό, το 16% ως ενημερωτικό και μόλις το 9% το χαρακτήρισε ασφαλές ενώ ένα άλλο 9% το χαρακτήρισε ως αξιόπιστο.

 

Άλλες έρευνες υποδεικνύουν πως οι νέοι "συχνάζουν" σε άλλα κοινωνικά δίκτυα, όπως για παράδειγμα στο Instagram, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του Facebook, ή χρησιμοποιούν περισσότερο τις εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων. Πιο συγκεκριμένα, το πιο δημοφιλές όλων αποδεικνύεται το Facebook Messenger με το 40% των ερωτηθέντων να το χρησιμοποιούν, το 18% χρησιμοποιεί το Snapchat, το 17% το iMessage, το 9% το WhatsApp και άλλο ένα 9% χρησιμοποιεί το Google Hangouts.

 

Η πτώση αυτή δε παρατηρείται μόνο στις νεαρές ηλικίες αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, όπου στο σύνολο τα τελευταία δυο χρόνια η δημοτικότητα του κοινωνικού δικτύου έχει πέσει από το 93% στο 90% φέτος. Παρ'όλα αυτά το δείγμα που πάρθηκε αντιπροσωπεύει ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό των χρηστών του Facebook, το οποίο έχει περίπου 1 δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως.

 

Σε σχετική αναφορά της, ο David Ebersman, Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας, δήλωσε πως η καθημερινή χρήση του Facebook από τους εφήβων έχει μειωθεί σημαντικά από το δεύτερο τρίμηνο στο τρίτο τρίμηνο. Στον αντίποδα, άλλη έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες από την εταιρεία Forrester το περασμένο Ιούνιο κατατάσσει το Facebook ως το αγαπημένο κοινωνικό δίκτυο μεταξύ 4.500 εφήβων ηλικίας 12 ως 17 ετών.

 

Μόλις το φετινό καλοκαίρι έγινε γνωστό πως το Facebook πραγματοποιούσε πειράματα με τις ενημερώσεις των χρηστών και λίγους μήνες μετά αποφάσισε να αλλάξει τη πολιτική διαχείρισής του.

 

Link.png Site: C|Net