Προβλήματα λογοκρισίας αντιμετωπίζει το Facebook στη γειτονική Τουρκία, με δικαστική απόφαση να απαιτεί από τη δημοφιλή ιστοσελίδα να μπλοκάρει την πρόσβαση σε διάφορες εσωτερικές σελίδες χρηστών οι οποίες σύμφωνα με το δικαστήριο περιέχουν προσβλητικό περιεχόμενο για τον προφήτη Μωάμεθ.

Μπροστά στο κίνδυνο να αποκλειστεί η πρόσβαση στο Facebook για όλους τους Τούρκους χρήστες όπως είχε γίνει πριν μερικά χρόνια και με το YouTube, το Facebook δια στόματος Mark Zuckenberg δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί με την απόφαση, μια εξέλιξη η οποία έρχεται λίγες μέρες μετά τα δραματικά γεγονότα στην εφημερίδα Charlie Hebdo. Ο λόγος σύμφωνα με τον Zuckenberg δεν είναι άλλος από την προσπάθεια της εταιρείας να δώσει ένα βήμα στους χρήστες να δημοσιεύουν τα μηνύματα τους.

 

Το Facebook πάντως επέλεξε να μη γνωστοποιήσει την απόφαση του όπως η Google και το Twitter όπου για λόγους διαφάνειας δημοσίευσαν παρόμοια αιτήματα στην ιστοσελίδα ChillingEffects.org. Αν' αυτού, η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα διαδραστικό χάρτη στον οποίο εμφανίζονται τα διαφορετικά είδη περιεχομένου που έχουν αποκλειστεί και σε ποιες χώρες αν και ανανεώνεται κάθε 6 μήνες.

 

screen-shot-2015-01-26-at-3-04-05-pm.png

 

Link.png Site: TechCrunch