To Facebook λανσάρισε σήμερα το Marketplace, ένα νέο τρόπο για τους χρήστες για να “ανακαλύπτουν, να αγοράζουν και να πωλούν αντικείμενα” μαζί με άλλα άτομα στην περιοχή τους.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, χρήστες από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και που είναι άνω των 18 ετών θα δουν ένα νέο εικονίδιο για το shop στο μενού στο κάτω μέρος του app του Facebook. Αν ο χρήστης πατήσει το εικονίδιο, θα φορτώσει μία συλλογή από φωτογραφίες αντικειμένων που άνθρωποι στην περιοχή του συγκεκριμένου χρήστη θέλουν να πουλήσουν. Επίσης, περιλαμβάνει δυνατότητα αναζήτησης, σε περίπτωση που ο χρήστης ψάχνει κάτι συγκεκριμένο και τα αποτελέσματα φιλτράρονται με βάση την τοποθεσία, την κατηγορία ή την τιμή. Αν ο χρήστης του Facebook δει κάτι ενδιαφέρον, το Facebook θα προβάλει την ονομασία καθώς και λεπτομέρεις για το προϊόν, την φωτογραφία του προφίλ του ατόμου που πουλάει το αντικείμενο κ.ά.

 

Αν και το Facebook επιτρέπει ήδη σε χρήστες του Messenger να στέλνουν πληρωμές, η εταιρεία κατηγορηματικά δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να παίξει τον ρόλο ενός retailer ή μίας ιστοσελίδας για δημοπρασίες. “Εσείς και ο πωλητής, μπορείτε να κανονίσετε τις λεπτομέρειες (για την αγοραπωλησία) με όποιο τρόπο επιθυμείτε. Το Facebook δεν παρέχει κάποια διαδικασία διευκόλυνσης της πληρωμής ή της διανομής αντικειμένων στο Marketplace”. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να χρεώσει τους χρήστες για να πωλούν πράγματα, έχοντας σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του eBay ή άλλων παρόμοιων υπηρεσιών και εφαρμογών.

 

Με το Facebook να αριθμεί περισσότερους από 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες, ιστοσελίδες όπως το eBay ή το Craigslist θα παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Marketplace με ιδιαίτερο, όπως είναι λογικό, ενδιαφέρον. Αν και για την ώρα η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι διαθέσιμη σε τέσσερις χώρες, το Facebook θα έχει σύντομα την δυνατότητα να το επεκτείνει και σε άλλες περιοχές μέσω των apps στις πλατφόρμες Android και iOS. Μέσα στους επόμενους μήνες, η συγκεκριμένη δυνατότητα θα διατεθεί και στο desktop.

 

gallery_286955_3387_3462.jpg

 

Link.png Site: Engadget