Το Facebook θα προχωρήσει στην αφαίρεση της δυνατότητας ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ χρηστών μέσα από την κύρια εφαρμογή του για iOS και Android, υποχρεώνοντας έτσι τους χρήστες να χρησιμοποιούν αποκλειστικά την εφαρμογή Facebook Messenger.

Ο λόγος για την απόφαση αυτή όπως αναφέρει η εταιρεία είναι οι περιορισμένες δυνατότητες που προσφέρει η υπηρεσία μέσα από την εφαρμογή του Facebook οι οποίες δε συγκρίνονται με την πλήρη εμπειρία που δίνει η εφαρμογή του Messenger και η οποία είναι επικεντρωμένη μόνο στην ανταλλαγή μηνυμάτων.

 

Ήδη το Facebook έχει ξεκινήσει να ενημερώνει τους χρήστες του για την επικείμενη αλλαγή αρχής γενομένης από την Ευρώπη, μια διαδικασία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες. Από την πολιτική αυτή εξαιρούνται μέχρι στιγμής όσοι διαθέτουν Android συσκευή με περιορισμένη μνήμη αφού το Facebook Messenger δεν διατίθεται για τα συγκεκριμένα smartphones. Ακόμα οι χρήστες συσκευών Windows Phone αλλά και όσοι χρησιμοποιούν tablet, θα εξακολουθούν να έχουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα μέσα από τις εγγενείς εφαρμογές του Facebook.

 

Link.png Site: PhoneArena