Ο συνιδρυτής και CEO του Facebook πραγματοποίησε μια συνέντευξη τύπου με τη μορφή ερωταπαντήσεων στα κεντρικά της εταιρείας στο Menlo Park, της Καλιφόρνια, όπου απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το Oculus Rift και όχι μόνο.

Μεταξύ άλλων, ο Zuckerberg δήλωσε πως η επαφή του με τα videogames και ειδικότερα με το Civilizatation, του έδωσε το έναυσμα να πειραματιστεί με τη τεχνολογία μεταπηδώντας αργότερα στον προγραμματισμό. Ο ίδιος άλλωστε δημιούργησε αρκετά παιχνίδια τα οποία όμως ήταν ....χάλια. Εξέφρασε επίσης την άποψή πως συμμερίζεται την ανησυχία των γονέων σχετικά με την συνεχή ενασχόληση των παιδιών τους με τα videogames αλλά θεωρεί αρνητικό να μην τα αφήνουν να ασχοληθούν με διαφορετικά πράγματα αφού κάπως έτσι και ο ίδιος αγάπησε τον προγραμματισμό.

 

O Zuckerberg επανήλθε στο θέμα όταν ερωτηθείς για το πρόβλημα διαφορετικότητας που επικρατεί στην Silicon Valley, απάντησε πως το gaming μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μελλοντικών μηχανικών από περιοχές που με βάση τα δημογραφικά στοιχεία, δε συνηθίζεται να βλέπουμε.

 

Πρόσθεσε δε, πως σαν κοινωνία πρέπει να δίνουμε τις ίδιες ευκαιρίες σε όλους να έχουν πρόσβαση στη τεχνολογία, να πειραματίζονται με αυτή, και πως οι καλύτεροι μηχανικοί που γνωρίζει είναι αυτοδίδακτοι και όχι επειδή παρακολούθησαν κάποια μαθήματα.

 

Link.png Site: The Verge