Το Facebook ανακοίνωσε μία “Lite” έκδοση του Messenger app για την πλατφόρμα Android. Η νέα, ελαφρύτερη και απαλλαγμένη από κάποια χαρακτηριστικά εφαρμογή του Messenger σχεδιάστηκε για χρήση σε παλαιότερης τεχνολογίας κινητά με λιγότερη μνήμη και λιγότερο ισχυρούς επεξεργαστές.

Αρχικά, ο Messenger Lite θα κυκλοφορήσει στην Κένυα, στην Μαλαισία, στην Τυνησία, στην Βενεζουέλα και στην Σρι Λάνκα, ωστόσο αργότερα θα κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές. Όπως και η εφαρμογή Facebook Lite που κυκλοφόρησε παλαιότερα, έτσι και ο Messenger Lite απευθύνεται σε χρήστες σε αναπτυσσόμενες αγορές, και σχεδιάστηκε για να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα σε μία μεγάλη γκάμα από συσκευές Android, χρησιμοποιώντας λιγότερα δεδομένα, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται σε απρόβλεπτες ταχύτητες δικτύου.

 

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο, ποια χαρακτηριστικά απουσιάζουν από την ελαφριά έκδοση, ωστόσο δεν θα αποτελούσε έκπληξη αν απουσίαζαν χαρακτηριστικά όπως τα Stories και Chatbots (πάντως με την εφαρμογή θα μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες, stickers και links). Το Facebook δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα κυκλοφορήσει και μία παρόμοια εφαρμογή για το iOS.

 

Link.png Site: Engadget