Σε έναν ακόμη ανασχεδιασμό προχωράει από σήμερα το δημοφιλές Skype, αυτή τη φορά για τις desktop εκδόσεις του σε Windows και για υπολογιστές Mac.

Όπως αναφέρει το επίσημο blog, η νέα έκδοση του Skype στο desktop έχει ως σκοπό να ενοποιήσει το γραφικό περιβάλλον της εφαρμογής με τις εκδόσεις για smartphones και tablets δίνοντας την ίδια περίπου εμπειρία στο χρήστη που χρησιμοποιεί την υπηρεσία από διαφορετικές συσκευές.

 

Στο σχεδιασμό αυτό διακρίνουμε τα κυκλικά εικονίδια των επαφών αλλά και νέα εικονίδια για φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις. Η Microsoft παράλληλα συνεχίζει να βελτιώνει την λειτουργία της εφαρμογής για την πραγματοποίηση συζητήσεων μέσω άμεσων μηνυμάτων, ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των χρηστών μετά την ενοποίηση της υπηρεσίας MSN με αυτή του Skype. Στη νέα έκδοση όπως αναφέρει η εταιρεία έχουμε καλύτερη εμφάνιση των φωτογραφιών που δημοσιεύονται σε μια συζήτηση, καλύτερη απόσταση μεταξύ των επαφών και των συζητήσεων αλλά και των μηνυμάτων που ο χρήστης δεν έχει διαβάσει ακόμα.

 

mac3.jpg

 

Κατά την αποστολή αρχείων και ανάλογα με τον τύπο του αρχείου, εμφανίζεται αντίστοιχο εικονίδιο όπως στην περίπτωση κάποιου εγγράφου Office η pdf για πιο γρήγορο εντοπισμό τους για κάποιον που κοιτάει το ιστορικό μιας συζήτησης. Επιπλέον οι ομαδικές συζητήσεις μέσω βίντεο οι οποίες παρέχονται πλέον δωρεάν, γίνονται πιο εύκολες στη διεξαγωγή τους.

 

File.png Download: Skype Preview για Windows | Skype 7.0 για Mac