Η δοκιμαστική περίοδος για το Skype Translator έληξε και έτσι από σήμερα η Microsoft κάνει διαθέσιμη για όλους την αρκετά ενδιαφέρουσα εφαρμογή.

Αυτό που ξεχωρίζει το Skype Translator από άλλες εφαρμογές μετάφρασης είναι η δυνατότητα συνομιλίας μεταξύ 2 ατόμων που μιλάνε διαφορετική γλώσσα, με τη μετάφραση να γίνεται σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης. Όπως εξηγεί μέλος της ομάδας ανάπτυξης, «ο στόχος του Skype είναι να φέρει κοντά ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο και με το Skype Translator καταρρίπτουμε τους γλωσσικούς φραγμούς που ιστορικά καθιστούσαν δύσκολή την επικοινωνία για φίλους και οικογένειες».

 

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κατέβασμα από το Windows Store κάτι που σημαίνει ότι είναι συμβατή με τα Windows 8.1 και Windows 10 ενώ μέχρι στιγμής υποστηρίζει τη φωνητική μετάφραση σε 4 γλώσσες και συγκεκριμένα στα Αγγλικά, Ισπανικά, Ιταλικά και Κινέζικα. Αν ο χρήστης μιλάει κάποια από αυτές τις γλώσσες το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να μιλάει κανονικά στο μικρόφωνο, αφήνοντας την εφαρμογή να μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο τα λεγόμενα του στη γλώσσα του συνομιλητή του. Αν η γλώσσα δεν υποστηρίζεται για φωνητική μετάφραση, τότε το Skype Translate υποστηρίζει τη μετάφραση σε κείμενο σε πολύ περισσότερες γλώσσες μέσα από το παράθυρο μιας συζήτησης.

 

 

Αν και σε περιορισμένες γλώσσες αρχικά, η Microsoft έχει ήδη υποσχεθεί ότι τα σχέδια της περιλαμβάνουν πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη γλωσσών, χωρίς να αναφέρει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

 

Link.png Site: Εγγραφή στο Skype Translator

Link.png Site: Skype Blog