Η εντυπωσιακή υπηρεσία Translate του Skype, είναι διαθέσιμη από σήμερα στους πρώτους που είχαν ζητήσει πρόσβαση στη δοκιμαστική περίοδο της εφαρμογής.

Το Skype Translate φιλοδοξεί να φέρει επανάσταση στις συνομιλίες αφού έχει τη δυνατότητα να μεταφράζει σε (σχεδόν) πραγματικό χρόνο την ομιλία δύο ατόμων, ακόμα και αν αυτοί μιλάνε διαφορετική γλώσσα η οποία υποστηρίζεται από την εφαρμογή.

 

Κατά την έναρξη της δοκιμαστικής έκδοσης, υποστηρίζονται αρχικά η Αγγλική και Ισπανική γλώσσα όσον αφορά τις βιντεοσυζητήσεις, με την μετάφραση να εμφανίζεται στο δεξί μέρος της εφαρμογής και με μια σχεδόν ρομποτική φωνή να την εκφωνεί άμεσα. Παράλληλα υποστηρίζεται η άμεση μετάφραση σε 40 γλώσσες, για συζητήσεις που γίνονται μέσω κειμένου, με τη Microsoft να υπόσχεται μεγαλύτερη υποστήριξη και για τις δύο περιπτώσεις, τον επόμενο χρόνο.

 

 

Στο πρώτο στάδιο δοκιμών, μπορούν να συμμετέχουν μόνο οι χρήστες των Windows 8.1 ή της δοκιμαστικής έκδοσης των Windows 10 αν και μελλοντικά η Microsoft έχει υποσχθεί ότι η υπηρεσία Translate θα εμφανιστεί στις περισσότερες συσκευές και πλατφόρμες στις οποίες έχει παρουσία το Skype.

 

Link.png Site: Skype Blog

Link.png Site: Πως δουλεύει το Skype Translate