Η BitTorrent ανακοίνωσε τη διάθεση της beta έκδοσης του Sync, δίνοντας σε ακόμα περισσότερους ενδιαφερόμενους την ευκαιρία να δοκιμάσουν την εν λόγω εφαρμογή συγχρονισμού αρχείων.

Για όσους δε γνωρίζουν, η υπηρεσία Sync δίνει τη δυνατότητα συγχρονισμού φακέλων και αρχείων μεταξύ υπολογιστών με λειτουργικό σύστημα Windows ή Linux, Mac και συσκευών Android, χωρίς την ανάγκη κάποιου κεντρικού server. Οι χρήστες θα πρέπει απλά να εγκαταστήσουν το ανάλογο πρόγραμμα σε πάνω από δύο συστήματα, ενώ η πρόσβαση επιτυγχάνεται μόνο με τη χρήση του αντίστοιχου κωδικού πρόσβασης. Οι χρήστες συσκευών Android μπορούν να ανταλλάζουν κωδικούς και μέσω της τεχνολογίας QR.

 

Ενδιαφέρον επίσης αποτελεί το γεγονός ότι μέσω της Alpha έκδοσης, η οποία κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, έχουν διαμοιραστεί πάνω από 8 Petabytes αρχείων. Τέλος, αναμένεται αργότερα να λανσαριστεί και έκδοση για συσκευές iOS, ενώ δεν έχει γνωστοποιηθεί αν θα δούμε την εφαρμογή σε κάποιο Store της Microsoft.

 

Link.png Site: http://gigaom.com/2013/07/17/bittorrent-launches-beta-test-of-its-p2p-based-sync-service-adds-android-app[/url]']Gigaom