Πρόσφατα το Twitter πρόσθεσε τη δυνατότητα εμφάνισης στην αρχική σελίδα των feeds, αγαπημένων tweets των ατόμων που ακολουθείται, μια απόφαση η οποία δημιούργησε αντιδράσεις χωρίς να αλλάξει όμως η απόφαση του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Μια νέα αλλαγή όμως μετά από πρόσφατη ανανέωση στους όρους χρήσης του, ίσως να δημιουργήσει περισσότερες αντιδράσεις. Η παράγραφος που προστέθηκε αναφέρει συγκεκριμένα: «Όταν εντοπίζουμε ένα tweet, έναν λογαριασμό που ακολουθούν πολλοί χρήστες ή περιεχόμενο που είναι πολύ δημοφιλές, τότε αυτό ίσως εμφανιστεί στο timeline σας. Επομένως, μερικές φορές θα δείτε tweets από λογαριασμούς που δεν ακολουθείτε. Επιλέγουμε το κάθε tweet με βάση διαφορετικούς συνδυασμούς, συμπεριλαμβανομένου το πόσο δημοφιλές είναι και πως τα άτομα στο περίγυρό σας θα αλληλεπιδράσουν με αυτό. Στόχος είναι να γίνει το timeline σας ακόμα πιο ενδιαφέρον και οικείο.»

 

Από τη στιγμή που η παραπάνω παράγραφος έχει προστεθεί στην επίσημη help page, παύει να είναι πείραμα και σημαίνει πως δε μπορούν οι χρήστες να προσαρμόσουν τα feeds τους ακριβώς όπως θα επιθυμούσαν, επιλέγοντας ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό του Facebook. Αν όμως, η κίνηση αυτή δεν αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλής, τότε το Twitter μπορεί να ξαναπροσαρμόσει τον αλγόριθμο του.

 

Τον τελευταίο χρόνο, το Twitter έχει αναδιοργανώσει το timeline με νέο περιβάλλον, προσθέτοντας την εμφάνιση εικόνων και βίντεο

 

Link.png Site: TheNextWeb