Το τελευταίο κάστρο έπεσε, μετά την απόφαση της Microsoft να σταματήσει την 15χρονη υπηρεσία instant messaging και στη Κίνα, στη τελευταία δηλαδή αγορά που είχε μείνει ενεργή.

Η Microsoft ξεκίνησε τη διαδικασία μετάβασης από τον MSN Messenger στο Skype τον Ιανουάριο του 2013, προτού η υπηρεσία σταματήσει να λειτουργεί το Μάρτιο της ίδιας χρονιάς. Η υπηρεσία παρόλα αυτά είχε μείνει ενεργή στην αγορά της Κίνας, κυρίως επειδή τη λειτουργία της είχε αναλάβει ο τοπικός συνεργάτης της Microsoft, TOM, και όχι η ίδια η αμερικάνικη εταιρεία.

 

Στις 31 Οκτωβρίου της χρονιάς που διανύουμε, η Κινέζικη υπηρεσία θα σταματήσει ολοκληρωτικά τη λειτουργία της. Οι χρήστες στη Κίνα ενθαρρύνονται να μεταβούν στην υπηρεσία Skype προσφέροντας επιπλέον δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις.

 

Δεν είναι γνωστό πόσοι χρησιμοποιούσαν την υπηρεσία MSN Messenger στη Κίνα, ωστόσο οι εποχές έχουν αλλάξει και η υπηρεσία WeChat της Tencent -που αριθμεί 438 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες- κυριαρχεί στην αγορά των υπηρεσιών του είδους και στη σημερινή εποχή των κινητών τηλεφώνων.

 

Link.png Site: The Next Web