Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι θα φέρει την ψηφιακή βοηθό Cortana στις πλατφόρμες του Android και του iOS, με την εταιρεία να σχεδιάζει την διάθεση ξεχωριστών εφαρμογών για κάθε λειτουργικό σύστημα.

Πρόσφατα έδωσε ορισμένα στοιχεία για τις εφαρμογές, με την εταιρεία να ισχυρίζεται ότι οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν ακριβώς τις ίδιες ερωτήσεις και θα έχουν παρόμοια οφέλη από την χρήση της Cortana τόσο στα Windows, όσο και στα iOS και Android.

 

Η εφαρμογή Cortana για το λειτουργικό σύστημα Android θα γίνει διαθέσιμη προς τα τέλη Ιουνίου, και αργότερα μέσα στην χρονιά και για iOS. Αν και η Cortana δεν θα είναι τόσο ισχυρή στα Android και iOS όσο είναι στα Windows, αφού συνεργάζεται με διάφορα άλλα μέρη και εφαρμογές στο λειτουργικό της Microsoft, θα μπορεί να υποστηρίξει ειδοποιήσεις για αποτελέσματα αγώνων, για πτήσεις και για πολλά ακόμη που υπάρχουν στις εκδόσεις για Windows Phone και Windows 10.

 

Η εργασία της Microsoft πάνω στην cross-platform έκδοση της Cortana αποτελεί μέρος της επιθυμίας της εταιρείας να φέρει υπηρεσίες και χαρακτηριστικά των Windows 10 σε όλα τα smartphones. Η "phone-companion app" της Microsoft, θα βοηθήσει τους ιδιοκτήτες υπολογιστών Windows 10 να βρούν σχετικές εφαρμογές στο Android, iOS και Windows κινητό τους, για να χρησιμοποιήσουν το OneNote, το OneDrive καθώς και άλλες πολλές εφαρμογές και υπηρεσίες της εταιρείας.

 

 

Link.png Site: The Verge