Οι φήμες που είχαν κυκλοφορήσει για τις δύο επερχόμενες ναυαρχίδες της Microsoft επιμένουν να βρίσκονται στο προσκήνιο και τώρα δύο νέες αναφορές, από τις ιστοσελίδες The Verge και Unleash the Phones επιβεβαιώνουν ορισμένα στοιχεία.

Η Microsoft έχει στα σκαριά δύο high-end συσκευές, που για την ώρα έχουν τις κωδικές ονομασίες Talkman και Cityman (φημολογείται ότι οι επίσημες ονομασίες θα είναι Microsoft Lumia 940 και Lumia 940 XL).

 

Και οι δύο νέες ναυαρχίδες της Microsoft θα βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Windows 10 και επομένως, τις περιμένουμε να επισημοποιηθούν αργότερα μέσα στην χρονιά, και ενδεχομένως νωρίτερα από την επίσημη διάθεση των Windows 10 για smartphones.

 

Το Talkman φημολογείται ότι διαθέτει οθόνη 5,2 ιντσών που υποστηρίζει ανάλυση WQHD (1440 x 2560 pixels) και βασίζεται σε εξαπύρηνο επεξεργαστή –λογικά έχουμε να κάνουμε με τον Qualcomm Snapdragon 808 που βρίσκεται και στο LG G4.

 

Το Talkman θα διαθέτει 3GB RAM, 32GB αποθηκευτικού χώρου καθώς και υποδοχή microSD για την επέκταση του. Στην πρόσοψη θα διαθέτει 5,0 Megapixels κάμερα ενώ στο πίσω μέρος θα διαθέτει κάμερα 20 Megapixels τεχνολογίας PureView που θα συνοδεύεται από σύστημα οπτικής σταθεροποίησης και triple-tone LED flash για περισσότερο φυσικά χρώματα. Η μπαταρία του αναμένεται να έχει χωρητικότητα 3000mAh.

 

Το Cityman, που πιθανολογείται ότι θα κυκλοφορήσει επίσημα με την ονομασία Microsoft Lumia 940 XL διαθέτει παρόμοια χαρακτηριστικά με το Talkman, ωστόσο διαφέρει στις διαστάσεις αφού ανεβαίνουμε στις 5,7 ίντσες (WQHD) όσον αφορά στην οθόνη (άγνωστο αν οι οθόνες των δύο κινητών είναι AMOLED ή LCD IPS).

 

Διαθέτει 3GB RAM και 32GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου ωστόσο το SoC διαθέτει δύο πυρήνες γενικής χρήσης περισσότερους από το SoC στο Talkman (ενδεχομένως να έχουμε να κάνουμε με το Qualcomm Snapdragon 810 SoC).

 

Και στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε κάμερα 5,0 Megapixels στην πρόσοψη και κάμερα 20 Megapixels PureView με σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας στο πίσω μέρος με triple-tone LED flash αλλά η μπαταρία του επιδεικνύει λίγο υψηλότερη χωρητικότητα, στα 3300mAh.

 

Σημείωση: Στην φωτογραφία βλέπετε ένα ανεπίσημο concept

 

Link.png Site: Digital Trends