Μπορεί για αρκετό καιρό η Microsoft να αρνούνταν κάθε πρόθεση δημιουργίας δικών της smartphone, όμως όλοι γνωρίζανε ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν αργά η γρήγορα πραγματικότητα μετά την εξαγορά του τμήματος κινητών συσκευών της Nokia.

Έτσι η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για την εταιρεία, με την παρουσίαση του Lumia 535, του πρώτου smartphone της Microsoft το οποίο αν και ανήκει στη σειρά Lumia, εντούτοις δεν αναφέρει πουθενά την ονομασία της Nokia όπως ήδη περιμέναμε.

 

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής είναι ακριβώς αυτά που είχαν διαρρεύσει πριν μερικές ημέρες και συγκεκριμένα IPS οθόνη 5 ιντσών με ανάλυση 960 x 540 (προστασία Gorilla Glass 3), Snapdragon 200 SoC με τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στο 1.2 GHz, 1 GB RAM και 8 GB αποθηκευτικού χώρου ο οποίος μπορεί να επεκταθεί μέσω microSD κάρτας. Και οι δύο κάμερες του Lumia 535 διαθέτουν ανάλυση 5MP ενώ η μπαταρία έρχεται με χωρητικότητα 1.905 mAh. Η εμπρόσθια μάλιστα διαθέτει ευρυγώνιο φακό για καλύτερες selfies.

 

Οι διαστάσεις της συσκευής κρατιούνται σε ικανοποιητικό επίπεδο και συγκεκριμένα στα 140.2 x 72.4 x 8.8 χιλιοστά με το βάρος να είναι στα 146 γραμμάρια και το πίσω μέρος να είναι αποσπώμενο δίνοντας την κλασσική δυνατότητα αλλαγής χρώματος.

 

Χωρίς έκπληξη το Lumia 535 ενσωματώνει την τελευταία έκδοση των Windows Phone 8.1 με την ενημέρωση Lumia Denim η οποία προσφέρει δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες της Microsoft αλλά και της Nokia.

 

 

Ως μέρος της σειράς Lumia 53x, η Microsoft κοστολογεί επιθετικά το νέο της μοντέλο και συγκεκριμένα στα €110 χωρίς να περιλαμβάνονται οι φόροι σ' αυτή τη τιμή. Θα είναι διαθέσιμο μέσα στο μήνα αρχικά στην Κίνα, Χονγκ Κονγκ και Μπανγκλαντές, καθώς και σε dual sim έκδοση

 

Link.png Site: Microsoft Conversations