Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά στην επιβολή νέου χρηματικού προστίμου 561 εκατ. ευρώ στη Microsoft, για την αθέτηση της αντιμονοπωλιακής συμφωνίας που είχε επιτευχθεί τον Οκτώβριο του 2009 για την εμφάνιση του browser ballot στα Windows 7.

Το browser ballot είναι μια ειδική οθόνη που παρουσιάζεται σε όσους εγκαταστήσουν για πρώτη φορά τα Windows XP/Vista/7 και εμφανίζει τους 12 πιο δημοφιλείς browsers έτσι ώστε ο χρήστης να επιλέξει ποιον ή ποιους επιθυμεί να εγκαταστήσει στο σύστημα του αντί του προκαθορισμένου Internet Explorer.

 

Αν και η Microsoft προχώρησε στην εμφάνιση της σχετικής οθόνης, εντούτοις αυτό δε συνεχίστηκε και μετά την κυκλοφορία του πρώτου Service Pack των Windows 7 το Φεβρουάριο του 2011. Μετά τις πρώτες αναφορές για το θέμα του αρμόδιου Επίτροπου για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις της Ε.Ε, Χοακίν Αλμούνια, η Microsoft απέδωσε το πρόβλημα σε τεχνικό σφάλμα και κυκλοφόρησε ειδική ενημέρωση που εμφάνιζε και πάλι την συγκεκριμένη οθόνη.

 

Η συμφωνία των 2 μερών ισχύει για 5 χρόνια, ενώ η Microsoft φέρεται να έχει προτείνει την επιμήκυνση της κατά 15 μήνες, μετά τις πρώτες αναφορές για το θέμα.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/3/6/4069126/eu-fines-microsoft-for-windows-7-sp1-browser-ballot[/url]']theverge.com