Μετά την παρουσίαση των Windows 10 που θα λειτουργούν σε υπολογιστές desktop, φορητούς υπολογιστές, σε tablets ή σε smartphones, την παρουσίαση αρκετών σπουδαίων universal εφαρμογών, τον ερχομό του Spartan browser και την αποκάλυψη ότι το Xbox One θα τρέχει Windows 10, έκανε μία ακόμα μεγάλη ανακοίνωση, τα Windows Holographic, που συνοδεύονται από μία συσκευή με την ονομασία HoloLens.

Πρόκειται για μία εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας, η οποία χρησιμοποιεί ένα headset, παρόμοιο με τα VR headsets που γνωρίζουμε, μολονότι η Microsoft προσθέτει τώρα και ολογράμματα στον κόσμο γύρω μας χωρίς να χρειάζεται σύνδεση με υπολογιστή ή κάποιο smartphone.

 

Η εταιρεία περιγράφει το HoloLens headset ως τον πιο προηγμένο ολογραφικό υπολογιστή στον κόσμο, και είναι ένας υπολογιστής που ενσωματώνει επεξεργαστή γενικής χρήσης (CPU), επεξεργαστή γραφικών (GPU) καθώς και ένα διακριτό ολογραφικό επεξεργαστή.

 

To headset μπροστά διαθέτει σκούρο γυαλί, το οποίο ενσωματώνει "διαφανή" (see-through) οθόνη, εξοπλίζεται με διάφορους αισθητήρες ενώ ο χρήστης μπορεί να ξεχωρίσει ήχους στον χώρο (π.χ να μπορεί να καταλαβαίνει ολογράμματα που κάνουν θόρυβο και που βρίσκονται πίσω του).

 

 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το HoloLens θα είναι διαθέσιμα μέσα στο χρονικό διάστημα που θα παρουσιαστούν τα Windows 10. Όσο αφορά στο κόστος του headset, ο CEO της Microsoft, Satya Nadella ανέφερε ότι αυτό θα είναι τέτοιο ώστε να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν τόσο οι καταναλωτές όσο και επιχειρήσεις.

 

Οι δυνατότητες του Hololens είναι απεριόριστες, αφού θα μπορείς για παράδειγμα να εισέλθεις στον κόσμο του Minecraft, να πραγματοποιήσεις μια βιντεοκλήση μέσω Skype οπουδήποτε, όπως και να παρουσιάσεις το αρχιτεκτονικό σχέδιο σου στους πελάτες σου.

 

Η Microsoft θα είναι σε θέση να δώσει περισσότερα στοιχεία για το Hololens στο συνέδριο BUILD το οποίο θα διεξαχθεί από τις 29 Απριλίου έως τη 1η Μαΐου.

 

 

 

Link.png Site: Microsoft Hololens