Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση ανάπτυξης της νέας έκδοσης της σουίτας γραφείου Office 2013, η οποία πλέον είναι στη φάση κυκλοφορίας στους κατασκευαστές (RTM). Οι χρήστες του έχουν ήδη πάρει μια πρώτη γεύση των νέων δυνατοτήτων καθώς πριν από μερικούς μήνες η εταιρεία κυκλοφόρησε τη δοκιμαστική έκδοση consumer preview όπως έκανε και με αντίστοιχη έκδοση για τα Windows 8.

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας τους, όμως η Microsoft ενημερώνει ότι από τις 19 Οκτωβρίου και μετά οι χρήστες που πραγματοποιούν αγορά ενός αντιγράφου του Office 2013 θα έχουν το δικαίωμα δωρεάν αναβάθμισης στη νέα έκδοση. Επίσης όλες οι συσκευές με Windows RT που θα κυκλοφορήσουν ύστερα από την επίσημη διάθεση των Windows 8 στις 26 Οκτωβρίου, θα ενσωματώνουν τη δοκιμαστική έκδοση του Office 2013 consumer edition. Αυτό σημαίνει ότι το πολυσυζητημένο Surface tablet δε θα φέρει την τελική έκδοση του λογισμικού. Η Microsoft αναφέρει ότι είναι "η πιο φιλόδοξη κυκλοφορία του Office που έχει κάνει, καθώς η νέα έκδοση περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες, καθώς και ένα νέο περιβάλλον χρήστης, φιλικό στις δυνατότητες αφής των συσκευών".

 

Η τελική έκδοση του Office 2013 θα είναι διαθέσιμη για τους προγραμματιστές και τις επιχειρήσεις κάποια στιγμή στα μέσα Νοεμβρίου μέσω του TechNet/MSDN, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013. Η νέα έκδοση των cloud εφαρμογών του Office 365 θα είναι διαθέσιμη στο τέλος του μήνα, όπως επιβεβαιώθηκε και από τη Microsoft μέσα στην εβδομάδα.

 

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην επίσημη τιμολόγηση του νέου Office 2013 και του συνδρομητικού Office 365 πατώντας εδώ.

 

http://www.youtube.com/watch?v=J-3uK2bRNnE

 

Link.png Site: thenextweb.com