Η πληροφορία του Bloomberg την περασμένη εβδομάδα επιβεβαιώθηκε πλήρως και έτσι με κάθε επισημότητα, η Microsoft ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά τον Satya Nadella ως το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, τον τρίτο κατά σειρά μετά τους Bill Gates και Steve Ballmer.

Μια ακόμα ιστορική εξέλιξη όμως αφορά και τον συνιδρυτή της Microsoft, τον Bill Gates ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του προέδρου της εταιρείας και αναλαμβάνει έναν πιο ενεργό ρόλο ως σύμβουλος του νέου CEO. Τη θέση του προέδρου αναλαμβάνει ο John Thompson ο οποίος έχει επιτελέσει διευθύνων σύμβουλος της Symantec. Επίσης ο απελθών από τη θέση του CEO, Steve Ballmer, παραμένει στο διοικητικό συμβούλιο της Microsoft όπως ανακοινώθηκε.

 

Ο Satya Nadella αποτελεί εσωτερική μετεγγραφή αφού εργάζεται στη Microsoft από το 1992 ενώ μέχρι πρόσφατα διατηρούσε τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή του τμήματος Enterprise & Cloud της Microsoft.

 

Γεννημένος το 1967 στην Hyderabad της Ινδίας όπου η Microsoft διατηρεί το μεγαλύτερο της ερευνητικό κέντρο εκτός Η.Π.Α, ο Nadella είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor of Electronics and Communication από το Πανεπιστήμιο του Manipal ενώ διαθέτει δύο ακόμα πτυχία μετά την μετακίνηση του στην Αμερική, αυτό του Master of Science στην Επιστήμη των Υπολογιστών καθώς και Master of Business Administration από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

 

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκινάει από τη Sun Microsystems ενώ μετά την μεταπήδηση του στη Microsoft, εργάστηκε σε διαφόρους τομείς και projects της εταιρείας. Συγκεκριμένα ο Nadella ξεκίνησε παίρνοντας μέρος στην ομάδα Windows Developer Realtions και στη συνέχεια στην ομάδα του Bing, της μηχανής αναζήτησης που αποτελεί την απάντηση της Microsoft στη Google. Το ίδιο διάστημα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και στο τμήμα Office το οποίο αναπτύσσει τη γνωστή σουίτα εφαρμογών της Microsoft.

 

Ως πρόεδρος του τμήματος Server and Tools Business το Φεβρουάριο του 2011, ο Satya Nadella ήταν υπεύθυνος γα τη συνολική στρατηγική της εταιρείας στην ανάπτυξη προϊόντων και του marketing με τελικό στόχο τη μεγαλύτερη διείσδυση των τεχνολογιών και ειδικότερα των cloud υπηρεσιών της εταιρείας σε επιχειρήσεις

Η τελευταία προαγωγή έρχεται τον περασμένο Ιούλιο όπου σε μια ριζική αναδιοργάνωση τμημάτων και στελεχών της Microsoft , ο Nadella ορίζεται υπεύθυνος του νεοσυσταθέντος τμήματος Cloud & Enterprise Engineering group το οποίο αποτελεί αντικαθιστά το τμήμα Server and Tools business.

 

 

Στην πρώτη του συνέντευξη ως διευθύνων σύμβουλος της Microsoft την οποία μπορείτε να δείτε στο παραπάνω βίντεο, ο Satya Nadella θέτει ως πρωταρχικούς στόχους της εταιρείας τις φορητές συσκευές και το cloud, με την πιο στενή συνεργασία των τμημάτων της εταιρείας να είναι προτεραιότητα.

 

Link.png Site: ']Microsoft

Link.png Site: http://www.insomnia.gr/topic/517283-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-microsoft-%CE%B5%CF%80%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-satya-nadella-%CF%89%CF%82/?p=52962516']Δελτίο Τύπου