Με μια δημόσια επιστολή, γνωστοποιείται ότι ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Steve Ballmer, αποχωρεί και από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, έξι μήνες μετά το διορισμό του Satya Nadella στη θέση του νέου CEO της Microsoft.

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του, ο Ballmer δηλώνει την απόλυτη πίστη του στην νέα πολιτική της εταιρείας με σύνθημα «mobile first, cloud first» καθώς και στην ομάδα της Microsoft υπό τις οδηγίες του Satya Nadella.

 

Η εποχή του Ballmer στη Microsoft διήρκεσε 34 ολόκληρα χρόνια αφού υπήρξε από τα πρώτα στελέχη της εταιρείας την οποία ίδρυσαν ο Bill Gates με τον Paul Allen. Τον Ιανουάριο του 2000 αναλαμβάνει για πρώτη φορά διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, αντικαθιστώντας τον Gates. Στην τελευταία του εμφάνιση σε συνέδριο της Microsoft τον περασμένο Σεπτέμβριο και σε έντονα φορτισμένη συναισθηματική ατμόσφαιρα είπε το μεγάλο αντίο στην εταιρεία υπό τους ήχους του τραγουδιού «Τime of my life».

 

Το μέλλον πάντως του Ballmer προμηνύεται εξίσου ενδιαφέρον ως νέος ιδιοκτήτης ομάδας από το NBA και συγκεκριμένα των Los Angeles Clippers, δίνοντας μια πρώτη γεύση του εκρηκτικού του ταμπεραμέντου πριν λίγες ημέρες στην επίσημη παρουσίαση της ομάδας μπροστά στους φιλάθλους.

 

 

Link.png Site: Microsoft