H Microsoft ετοιμάζεται να προσλάβει 10 άτομα για τα κεντρικά της γραφεία στο Redmond της Washinghton των ΗΠΑ, στα πλαίσια ενός νέου πιλοτικού προγράμματος που έχει δρομολογήσει. Η ιδιαιτερότητα των συγκεκριμένων προσφερόμενων θέσεων εργασίας είναι ότι απευθύνονται σε άτομα που πάσχουν από αυτισμό, όπως πληροφορούμαστε από δημοσίευμα του BBC News.

Η Mary Ellen Smith, ανώτατο στέλεχος του τεχνολογικού κολοσσού, δήλωσε ότι οι ικανότητες των ατόμων με αυτισμό είναι χρήσιμες στην Microsoft. Αναφερόμενη στις εκπληκτικές δεξιότητες των αυτιστικών, η Smith είπε πως κάθε άτομο είναι διαφορετικό, με μερικά να έχουν δυνατότητα εξαιρετικής συγκράτησης πληροφοριών, αναλυτική σκέψης και έφεση στα μαθηματικά και στους κώδικες.

 

Η Specialisterne, εξειδικευμένη εταιρία πρόσληψης προσωπικού με χώρες δράσης την Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, θα βοηθήσει να υλοποιηθεί το νέο πρόγραμμα προσλήψεων. Το γραφείο συνεργάζεται με διάφορες εταιρίες πληροφορικής και όχι μόνο, με σκοπό την προώθηση ατόμων με αυτισμό σε θέσεις εργασίας ανάλογες των δεξιοτήτων τους.

 

Σύμφωνα με το BBC η Κοινότητα Αυτιστικών της Μεγάλης Βρετανίας χαίρετησε την πρωτοβουλία, σχολιάζοντας ωστόσο ότι περισσότερες εταιρίες θα έπρεπε να αξιοποιούν τους πάσχοντες από αυτισμό. Η Sarah Lambert, μέλος της Κοινότητας δήλωσε: “Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε μια πολυεθνική εταιρεία όπως η Microsoft να αναγνωρίζει την ανεκμετάλλευτη δυναμική των ενηλίκων με αυτισμό.” Συνέχισε λέγοντας: “Πολλοί έχουν ικανότητες, όπως ακρίβεια και λεπτομερή και αξιόπιστη οπτική γωνία, οι οποίες μπορεί να ωφελήσουν όλα τα είδη των επιχειρήσεων, όχι μόνο τη βιομηχανία της τεχνολογίας. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, μόλις το 15% των ενηλίκων με αυτισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης”.

 

Η Lambert επίσης πρόσθεσε ότι απλές εφαρμογές, όπως η συμμετοχή στη διεξαγωγή των συνεντεύξεων των προσλήψεων και η υποστήριξη των λοιπών εργαζομένων ώστε να κατανοήσουν τους “άγραφους κανόνες” του χώρου εργασίας τους, θα ξεκλειδώσουν τη δυναμική ενός ολόκληρου τμήματος της κοινωνίας μας.

 

Link.png Site: BBC