Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η Microsoft αναμένεται να παρουσιάσει τουλάχιστον μία νέα Surface-branded συσκευή πριν το τέλος της χρονιάς.

Όπως είναι γνωστό, η Microsoft αποφάσισε να αναβάλει την διάθεση του update με την κωδική ονομασία Redstone 2 για την Άνοιξη του 2017, επειδή κρίθηκε αναγκαία η ευθυγράμμιση της παρουσίασης νέου hardware με την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10.

 

Η επόμενη έκδοση των Windows 10, Redstone 2 που θα ακολουθήσει του Windows 10 Anniversary Update που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Αυγούστου, θα συνοδευτεί από νέο hardware και από ένα νέο κύμα συσκευών της εταιρείας που θα ανήκουν στην σειρά Surface την Άνοιξη του 2017, ωστόσο νωρίτερα, και πιο συγκεκριμένα το Φθινόπωρο που μας έρχεται, η Microsoft εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει μία εκδήλωση για να επιδείξει και να προωθήσει συσκευές τρίτων κατασκευαστών και OEMs με Windows 10. Παρόλα αυτά, στοχεύει να επιδείξει και δικές της συσκευές Surface και από ότι μαθαίνουμε θα παρουσιάσει τουλάχιστον μία. Έτσι, πέρα από το νέο Band 2 (που δεν ανήκει στην σειρά Surface) ενδέχεται να δούμε κάποιες αναβαθμισμένες εκδόσεις στην σειρά Surface, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι σταματάει την κατασκευή της οικογένειας Surface 3.

 

Πάντως, ενδέχεται στο Φθινοπωρινό event να μην δούμε το πρώτο Surface Phone και το φημολογούμενο “all-in-one” Surface (τύπου iMac). Οι συσκευές Surface που βασίζονται σε επεξεργαστές “Kaby Lake” (διαδέχονται τους Skylake) της Intel, δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν πριν το 2017.

 

Όσον αφορά στο Surface Phone, συνεχίζει να βρίσκεται στα σχέδια της Microsoft. Σύμφωνα με πηγές, οι επερχόμενες συσκευές του είδους πρόκειται να είναι business-oriented και θα βασίζονται σε ARM επεξεργαστές (και όχι σε Intel επεξεργαστές). Αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι ο στόχος της Microsoft με τα συγκεκριμένα smartphones, δεν είναι να ανταγωνιστεί τα consumer-centric smartphones από την Apple και το στρατόπεδο του Android, και θα υποστηρίζουν Continuum.

 

Link.png Site: ZDNet