Για ακόμη μία φορά θα πρέπει η Microsoft να αντιμετωπίσει την εταιρεία British Sky Broadcasting Group (BSkyB) στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Η πρώτη δικαστική διαμάχη αφορούσε στην υπηρεσία cloud, SkyDrive που τελικά μετονομάστηκε σε OneDrive επειδή τόσο η ύπαρξη της λέξης "Sky" όσο και το λογότυπο έμοιαζαν με τo νομικά κατοχυρωμένo εμπορικό σήμα του Βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου.

 

Τώρα, το British Sky Broadcasting Group (BSkyB) "σέρνει" την Microsoft για ακόμη μία φορά στα δικαστήρια, και μάλιστα φαίνεται πως ήδη κέρδισε την πρώτη μάχη, αφού ένα δικαστήριο στην Μ.Βρετανία κατέληξε ότι το λογότυπο της υπηρεσίας Skype και η εμπορική ονομασία της μοιάζουν πολύ με εκείνα του Βρετανικού δικτύου, και η απόφαση εμποδίζει την Microsoft από το να κατοχυρώσει τόσο την σχεδίαση του λογότυπου όσο και το εμπορικό σήμα στην Ευρώπη.

 

"Είμαστε αισιόδοξοι ότι δεν υπάρχει σύγχυση μεταξύ των δύο υπηρεσιών και brands και θα ασκήσουμε έφεση" δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft. "Αυτή η απόφαση δεν απαιτεί από εμάς να αλλάξουμε τις ονομασίες του προϊόντος με κανένα τρόπο".

 

Αν και στο παρελθόν η Microsoft αναγκάστηκε να αλλάξει την ονομασία του SkyDrive, στην περίπτωση του Skype, το πιθανότερο είναι το Βρετανικό δίκτυο Sky να ζητήσει χρήματα για να δώσει άδεια χρήσης του ονόματος στην Microsoft στην Ευρώπη.

 

Το Sky υπέβαλε μήνυση το 2005, έξι χρόνια πριν την εξαγορά του Skype από την Microsoft έναντι $8,5 δισεκατομμυρίων. Το δίκτυο Sky παρέχει τηλεοπτικές υπηρεσίες στην Μ.Βρετανία, με κανάλια όπως τα Sky One, Sky Sports και Sky Movies.

 

Link.png Site: The Verge